A-Bike Electric – o bicicletă electrică pliabilă și ușoară

A-Bike
A-Bike Electric

A-Bike Electric este prezentată drept „cea mai ușoară și compactă bicicletă electrică din lume”, dar nu este și cea mai ieftină bicicletă electrică. Pornind de la conceptul imaginat de Sir Clive Sinclair, noua A-Bike propune același design compact, la care adaugă un motor electric pentru o călătorie plăcută. A-Bike ar putea fi soluția potrivită pentru cei care doresc să se deplaseze pe distanțe scurte în orașul aglomerat.

Modelul original A-Bike a fost prezentat în urmă cu peste 10 ani de către inventatorul britanic Sir Clive Sinclair, binecunoscut datorită succesului calculatoarelor ZX Spectrum, dar și pentru eșecul vehiculului electric personal Sinclair C5 lansat în 1985. A-Bike Electric reunește cele două concepte, oferind o bicicleta pliabilă, destul de ușoară, compactă și asistată de un motor electric.

Bateria de 138W/h oferă o autonomie de până la 25km, iar motorul este limitat să ofere o viteză maximă de până la 20km/h. Bateria este detașabilă, putând fi încărcată și fără a fi conectată la bicicletă în 2,5 ore. A-Bike dispune de senzori care detectează atunci când pedalatul devine dificil, de exemplu la urcarea unui deal, și oferă în mod automat mai multă putere.

Astfel, A-Bike Electric ar trebui să asigure o plimbare plăcută și fără transpirație, aspect important mai ales pentru cei care doresc să pedaleze către serviciu. Deși roțile sunt mici, angrenajele bicicletei fac pedalatul să fie similar cu cel al unei biciclete obișnuite. Bicicleta poate fi pliată ușor pentru a fi transportată în autobuz sau taxi, iar angrenajele sunt ascunse pentru a evita murdărirea biciclistului sau a spațiului de depozitare.

Pliată, A-Bike Electric are dimensiunile 21 x 40 x 70 cm și, împreună cu bateria, cântărește 12kg. Cadrul solid suportă o greutate de până la 100 kg. A-Bike este clasificată drept bicicletă, deci nu trebuie înregistrată sau asigurată. Prețul A-Bike Electric este de 699 Lire sterline la care se adaugă 35 £ pentru livrarea în Europa, ajungând la un cost total de aproximativ 4600 lei. Chiar dacă nu este cea mai ieftină bicicletă electrică, A-Bike s-ar putea dovedi un produs de succes în orașele din ce în ce mai aglomerate.
Sursă: A-Bike