Alcatel OneTouch Watch – un smartwatch accesibil și elegant

Alcatel  Watch pret
Alcatel OneTouch Watch

Alcatel OneTouch Watch este primul ceas inteligent lansat de compania francezo-chineză cu intenția de a oferi un produs de calitate la un „preț foarte accesibil”. Pus în mișcare de Android Wear, ceasul are o serie de senzori pentru monitorizarea stării de sănătate, un design elegant și mai multe versiuni de brățări, dar și compatibilitate cu iPhone. Toate aceste calități ar trebui să facă Alcatel OneTouch Watch un produs de succes printre cei aflați în căutarea unui prim ceas inteligent.

Primul aspect care se remarcă la OneTouch Watch este aspectul de ceas clasic, simplu și elegant, ce nu iese în evidență precum auriul Apple Watch. Ceasul are un diametru de 41,8 mm, o grosime de 10,5 mm și o greutate de 60 grame, iar brățările au o lățime de 20 mm și vor fi oferite într-o variate de culori (roșu/negru, alb integral, argintiu) și materiale (rășină micro-texturată, crom, inox).

Ecranul IPS de 1,22 inch are rezoluția 240 x 204 pixeli și este acoperit cu un start oleofob. Ceasul este dotat cu accelerometru, giroscop, busolă digitală, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac și altimetru. Cu ajutorul acestora și aplicațiilor Android Wear, OneTouch Watch permite monitorizarea somnului, distanțelor parcurse pe jos sau înot. Ceasul este certificat IP67 pentru rezistența la praf și la apă cu o adâncime de până la 1m.

Pentru a se conecta la smartphone-urile cu Android 4.3 Jelly Bean sau iOS 7 și versiunile ulterioare, OneTouch Watch este dotat cu Bluetooth 4.0 LE și NFC. Utilizatorul este notificat la primirea unui apel, sms sau e-mail inclusiv prin intermediul vibrațiilor. Conectorul USB este ingenios ascuns în brățară, iar prin intermediul său se realizează și încărcarea acumulatorului de 210 mAh.

Alcatel OneTouch Watch va fi disponibil din această primăvară la un preț de aproximativ 100 Euro, mult sub prețul la care se comercializează în prezent Motorola Moto 360.

Alcatel Watch
Alcatel OneTouch Watch și conectorul USB ascuns în brățară

Sursă: Alcatel