Esthechoc – ciocolata cu antioxidanți care previne îmbătrânirea

Esthechoc
Esthechoc – ciocolata anti-îmbătrânire / imagine Cambridge Chocolate

Compania britanică Cambridge Chocolate a anunțat lansarea ciocolatei Esthechoc, prezentată drept „prima ciocolată anti-îmbătrânire din lume”. Prin adăugarea de flavonoide și alți antioxidanți naturali, producătorul susține că Esthechoc are efect de „înfrumusețare”, previne îmbătrânirea și chiar inversează anumite probleme cauzate de vârstă. Deși ideea de la care a plecat dezvoltarea Esthechoc este susținută de cercetări științifice, eficacitatea produsului trebuie dovedită în teste clinice independente.

În proporție de 70%, Esthechoc se bazează pe rețeta ciocolatei negre, considerată de mai multe cercetări să aibă potențiale beneficii pentru sănătate. De asemenea, flavonoidele din cacao par să îmbunătățească funcțiile cognitive și să inverseze efectele declinului de memorie asociat vârstei înaintate. În plus, Esthechoc conține astaxanthin, un antioxidant natural care îmbunătățește caracteristicile epidermei.

Conform Cambridge Chocolate, o bucată de 7,5 grame de Esthechoc conține echivalentul de flavonoide din 100g ciocolată neagră și un nivel de astaxanthin care ar putea fi obținut din consumarea a 300g de somon sălbatic din Alaska. Deși conține zahăr, Esthechoc este prezentată drept „sigură” pentru diabetici, în doza recomandată.

Compania susține că a demonstrat efectele benefice ale ciocolatei Esthechoc în „studii clinice extensive” la care au participat voluntari cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani. După consumarea zilnică a unei tablete de Esthechoc timp de 3-4 săptămâni, participanții au prezentat o creștere a nivelului de oxigenare a țesuturilor periferice, cum ar fi stratul adipos subcutanat și pielea.

Esthechoc este comercializată în cutii conținând 21 de mini-ciocolate cu o greutate de 7,5 grame, fiecare având 4mg de astaxanthin, 11mg de epicatehină (un flavonoid din cacao) și 38 kcal. Prețul nu a fost anunțat, dar ar putea să fie destul de mare. Esthechoc va fi vândută drept „produs de înfrumusețare” în cooperare cu unele companii „de top” din domeniu.

Presupusele efecte beneficie ale ciocolatei Esthechoc nu au fost cercetate independent și rezultatele detaliate ale studiilor efectuate de Cambridge Chocolate nu au fost date publicității. Odată ce produsul va apărea pe piață din martie 2015, medicii și nutriționiștii îi vor putea examina compoziția, testa eficiența și concluziona dacă Esthechoc este „ciocolata anti-îmbătrânire” promisă.
Sursă: Lycotec