HTC One M8 2014 – mai mult decât un smartphone

HTC One M8 2014
HTC One M8 ediția 2014

HTC One (M8) este versiunea 2014 a vârfului de gamă oferit de compania taiwaneză și ar putea să fie mai mult decât un smartphone. Desigur, ca orice nou model, este prezentat a fi mai puternic, mai rapid și mai frumos decât telefonul de anul trecut, dar asta nu e tot. În încercarea de a se diferenția de alți producători, HTC a ales să introducă o tehnologie interesantă pentru camera foto, o schimbare care ar putea transforma smartphone-ul într-un scaner 3D.

Comparat cu HTC One versiunea 2013, One M8 are un procesor mai puternic (Snapdragon 801 la 2,3 GHz, față de Snapdragon 600 la 1,7 GHz), ecran cu puțin mai mare (5 inch față de 4,7 inch), posibilitatea de a adăuga un card MicroSD de până la 128GB, dar HTC a păstrat memoria RAM de 2GB. Din punct de vedere al design-ului, aspectul emblematic cu difuzoarele frontale a fost păstrat, dar HTC One M8 pare mai rotunjit.

De asemenea, telefonul este puțin mai mare și mai greu decât modelul de anul trecut, 146,36 x 70,6 x 9,35 mm și 160 grame față de 137,4 x 68,2 x 9,3 mm și 143 grame. O parte a diferenței este justificată de bateria de capacitate mai mare (2600mAh față de 2300mAh) care ar trebui să asigure până la 496 ore în regim de așteptare 3G.

HTC a considerat că aceste îmbunătățiri ar putea să nu fie suficiente pentru a convinge cumpărătorii să achiziționeze One M8 și a venit cu o inovație în privința camerei foto. One M8 este dotat cu o cameră dublă UltraPixel de 4MP care permite captarea informațiilor de adâncime. Pe lângă promisiunile de a realiza fotografii bune în condiții de iluminare scăzută, datorită senzorului BSI (dimensiune 1/3 inch, apertură f/2.0, obiectiv de 28 mm) cu pixeli mari (2.0µm), One M8 are funcția UFocus care permite schimbarea punctului de focalizare după realizarea fotografiei.

O scurtă prezentare a camerei în clipul următor

Nokia Lumia 1020 are o funcție similară, dar HTC susține că One M8 este primul smartphone care înregistrează cu adevărat informațiile de adâncime ale unei fotografii. De asemenea, HTC va pune la dispoziția dezvoltatorilor de aplicații soft-ul necesar pentru a beneficia de această tehnologie, ceea ce va permite transformarea telefonului într-un mini scaner 3D. Imprimarea 3D este printre cele mai interesante noi tehnologii, având o gamă largă de aplicații în domenii diverse, de la medicină la explorarea spațială. Google a anunțat un concept similar, Project Tango – un smartphone capabil să realizeze o hartă 3D a mediului înconjurător, dar nu a precizat dacă și când acesta va fi comercializat.

Revenind la HTC One M8, mai trebuie precizat că are și o cameră frontală de 5MP capabilă să înregistreze clipuri video Full HD. Smartphone-ul este disponibil în România în versiunile HTC One M8, 16 GB, Grey și One M8, 16 GB, Silver.

Sursă: HTC România updated