Imaginile săptămânii – Uraganul Arthur

În ultima săptămână am descoperit o serie de animale remarcabile, cum ar fi viespea „osuar” din China sau pisica de mare chiliană, posibil și o nouă specie de urs confundat cu Bigfoot. Vulcanul Ubinas din Peru a erupt producând o coloană de fum și cenușă înaltă de 1800m.

În America, uraganul Arthur a devenit prima furtună tropicală din actualul sezon în zona Oceanului Atlantic. Dimensiunea acestei furtuni poate fi observată cel mai bine în imaginile realizate din spațiu, de la bordul Stației Spațiale Internaționale și cu ajutorul sateliților NASA.

hurricane arthur
Uraganul Arthur deasupra Manhattan-ului / imagine Alexander Gerst ‏@Astro_Alex

Uraganul Arthur 2-3 iulie

Evoluția furtunii în 4-5 iulie

Și în Chicago a fost furtună, iar fotograful Craig Shimala a reușit să surprindă trei fulgere lovind cele mai înalte clădiri din oraș.

În Estuarul Percuil, situat în apropierea orașului St. Mawes din Cornwall, biologul Matt Slater a filmat o meduză din specia Rhizostoma pulmo, „meduza de apă caldă” sau „inima mării”, cu un diametru estimat la 100 cm și o greutate de până la 20 de kg.

NASA a combinat datele obținute de telescopul spațial Spitzer, observatorul de raze X Chandra X-ray și telescopul spațial Herschel obținând o nouă imagine a galaxiei Messier 106 (NGC 4258).