LG G Flex2 – mai puternic, mai mic și mai flexibil

LG G Flex2
LG G Flex2 comparat cu mai multe smartphone-uri

LG a ascultat opiniile cumpărătorilor și a creat un nou smartphone flexibil: LG G Flex2. Dacă majoritatea producătorilor ne-au obișnuit să crească dimensiunea ecranelor în fiecare an, LG a ales să facă un smartphone mai mic decât modelul precedent, dar mai rezistent, mai performant și, bineînțeles, tot flexibil. Dacă primele impresii sunt foarte bune, dar prețul s-ar putea să fie prohibitiv pentru majoritatea utilizatorilor.

Față de modelul de anul trecut, LG G Flex2 are un ecran mai mic cu 0,5 inch (5,5 inch P-OLED), dar acum este Full HD (1080 x 1920 pixeli, 403 ppi). În acest fel, telefonul ar trebui să fie mai compact, mai ușor de folosit și să aibă o calitate a imaginilor afișate mult mai bună. LG susține că a modificat procesul de fabricație al sticlei care acoperă ecranul, aceasta fiind acum cu 20% mai durabilă.

LG G Flex2 Platinum Silver
LG G Flex2 Platinum Silver

În privința performanțelor, G Flex2 este primul smartphone cu noul chipset Qualcomm Snapdragon 810, având un procesor Octa-Core pe 64 biți tactat la 2,0GHz și GPU Adreno 430, platforma fiind capabilă să redea conținut multimedia 4K la 60 cps și să codeze/decodeze hardware H.265/HEVC. În cuvinte mai puțin tehnice, la data anunțului oficial, LG G Flex2 a devenit cel mai performant smartphone cu Android.

Memoria RAM este de 2GB ca și la modelul anterior, dar LG a trecut la DDR4. Memoria internă este de 16 sau 32GB cu posibilitatea adăugării unui card MicroSD de până la 2TB. Scăderea dimensiunilor ecranului a condus la micșorarea greutății, 152 grame față de 177 anterior, dar smartphone-ul are și un acumulator ceva mai mic, 3000 mAh față de 3500 mAh.

LG G Flex2 Flamenco Red
LG G Flex2 Flamenco Red

Camerele foto sunt tot de 13MP și 2,1MP, dar cea principală are acum stabilizare optică a imaginii (OIS) și sistemul de focalizare LG Laser Auto Focus care măsoară distanța de la telefon la subiectul fotografiei cu ajutorul unei raze laser, la fel ca la LG G3. Smartphone-ul are conectivitate 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, NFC, A-GPS, Glonass și USB 2.0. Desigur, un asemenea model nu putea să vină decât cu Android 5.0 Lollipop.

LG G Flex2 debutează la sfârșitul lunii ianuarie în Coreea și apoi în toată lumea în două versiuni de culoare: „Platinum Silver” și „Flamenco Red”. Prețul oficial nu a fost menționat, dar se presupune că va fi destul de ridicat. Modelul anterior a ajuns în România la aproape 3500 lei, iar acum se comercializează la cca. 2100-2200 lei în versiunile LG G Flex D958 negru și LG G Flex argintiu.

Nou: LG G Flex2 este disponibil în România și poate fi cumpărat de aici sau de aici.


Sursă: LG