Microsoft Band îți urmărește ritmul cardiac, caloriile și somnul

Microsoft Band
Brățara Microsoft Band

Microsoft Band este prima brățară de fitness produsă de compania americană și primul dispozitiv compatibil Microsoft Health, un serviciu cloud care vrea să ne ajute să trăim mai sănătos. Noul gadget putrabil poate monitoriza ritmul cardiac, activitatea fizică, caloriile consumate și calitatea somnului, dar funcționează și drept accesoriu pentru smartphone, afișând notificările pentru apeluri, SMS, e-mail și Facebook. Între multe alte gadgeturi similare, Microsoft Band are câteva avantaje, dar prețul nu este unul dintre ele.

Prima caracteristică importantă este funcționarea independentă de smartphone. Microsoft Band are încorporat GPS pentru a stabili distanța parcursă în alergare, senzor optic pentru monitorizarea ritmului cardiac și senzor pentru stabilirea temperaturii corpului. Împreună cu accelerometrul și giroscopul, toți acești senzori ajută la stabilirea activităților fizice efectuate, calculează caloriile consumate și urmăresc durata și calitatea somnului.

Microsoft Health
Microsoft Health prezentând datele despre activitatea fizică și somn

Datele pot fi consultate direct pe ecranul color tactil de 1,4 inch (TFT, 11 x 33mm, rezoluție 320 x 106 pixeli) sau prin intermediul aplicațiilor dedicate Microsoft Health. Și aici Microsoft Band nu face prea multe discriminări, oferind compatibilitate cu iPhone, iPad și iPod Touch având iOS 7.1 sau mai nou; dispozitive cu Android 4.2 sau o versiune ulterioară; smartphone-uri Windows Phone 8.1. Asta înseamnă că brățara Microsoft Band este compatibilă cu majoritatea smartphone-urilor și tabletelor lansate în ultimul an, iar datele pot fi accesate și cu ajutorul altor aplicații de fitness deja existente.

Band are două baterii Li-Ion de 100mAh care se încarcă complet în 1,5 ore și asigură o autonomie de 48 ore de utilizare normală, susține Microsoft. Carcasa din elastomer termoplastic (TPE – un tip de polimer asemănător cauciucului) oferă protecție la praf și stropirea cu apă, Microsoft Band putând funcționa la temperaturi cuprinse între -10 și +40 grade Celsius. Brățara poate fi cumpărată în trei versiuni de mărime: mică (înălțimea încheieturii 39mm), medie (41mm) și mare (49mm); momentan doar de culoare neagră.

Microsoft Band este disponibilă în SUA din 30 octombrie pentru 199 Dolari, dar prețul și disponibilitatea în Europa nu au fost anunțate. În comparație cu competiția, Band este mai scumpă decât Fitbit Flex, cam la același preț cu Nike Fuel și Jawbone Up24, dar mai ieftină decât Samsung Galaxy Fit sau ceasurile Galaxy Gear. Rămâne doar să vedem când și la ce preț va ajunge în Europa.

Surse: Microsoft, Microsoft Health