Motorola Moto E – smarphone-ul ieftin spune adio telefonului clasic

Motorola Moto E
Motorola Moto E cu carcasă White, Lemon Lime, Black și Raspberry

Moto E este primul smartphone lansat de Motorola după achiziția companiei de către Lenovo, iar mesajul pare să fie clar: smartphone-ul accesibil ia locul telefonului mobil clasic. Pentru a promova noul produs, Motorola a creat o pagină intitulată GoodbyeDumbPhone în care susține că Moto E este făcut să reziste și oferit la un preț convenabil. Astfel, compania care a inventat telefonul mobil, ne îndeamnă să ne luăm adio de la viața fără aplicații și să adoptăm smartphone-ul ieftin.

Trecând peste marketingul destinat pieței americane, unde 40 % din clienții companiilor de telefonie nu au încă smartphone, să vedem ce oferă Moto E și dacă se poate compara cu multitudinea de telefoane ieftine cu Android.

Motorola Moto E white
Motorola Moto E cu carcasă albă

Conform specificațiilor oficiale, Moto E a fost dotat cu chipset Qualcomm Snapdragon 200, procesor A7 Dual-Core la 1,2GHz și GPU Adreno 302, 1GB memorie RAM, 4GB memorie internă, la care se poate adăuga un card MicroSD de până la 32GB. Ecranul de 4,3 inch la rezoluție qHD (540 x 960 pixeli, 256ppi) este protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3. Bateria Li-ion este de 1980 mAh și Motorola susține că poate asigura până la 24 de ore de funcționare.

Moto E are cameră foto de 5MP capabilă să filmeze la rezoluție 720p, dar nu are cameră frontală. Alte dotări includ Bluetooth 4.0 LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, radio FM și jack audio de 3,5mm. Telefonul are dimensiunile 124,8 x 64,8 x 12,3 mm (6,2 mm la margini) și greutate de 142 grame. Moto E este compatibil cu rețelele 3G și va avea și o versiune Dual-SIM.

Motorola Moto E black
Motorola Moto E cu carcasă neagră

Motorola a optat pentru ultima versiune de Android 4.4 KitKat și promite utilizatorilor că smartphone-ul va beneficia de cel puțin o actualizare majoră în viitor. Pentru început, Moto E va fi disponibil în SUA și Marea Britanie, la un preț de cca. 110 Euro, iar în România ar putea ajunge la aproximativ 600 de lei. La acest preț și cu o autonomie a bateriei departe de cea a unui telefon clasic, de ex. Nokia 100, Moto E nu poate încă spune adio „dumb phone-ului”, dar poate oferi o alternativă foarte bună la smartphone-uri precum Samsung i9105 Galaxy S II Plus.

Totodată, a fost lansată o versiune cu conectivitate 4G a modelului Moto G, cel mai bine vândut smartphone Motorola, versiunea actuală 3G fiind comercializată la aproape 800 lei.

Update: Motorola Moto E poate fi cumpărat în versiunea Moto E XT1021 White sau Moto E XT1021 Black.


Sursă: Motorola updated Motorola XT1021