Neptune Duo – întâi smartwatch, apoi smartphone

Neptune
Neptune Duo

Cu puține excepții, smartwatch-urile de până acum au fost gândite drept accesorii destul de scumpe pentru telefonul mobil. Neptune Duo aduce un concept nou: dispozitivul principal este similar unui smartwatch, iar ecranul secundar se aseamănă cu un smartphone. Neptune Hub poate fi purtat asemeni unui ceas și are tot ce îi trebuie pentru apeluri și conexiuni 4G. Ecranul extern este folosit doar pentru a realiza fotografii și a vizualiza conținutul multimedia sau aplicațiile la dimensiuni mai mari.

Neptune Duo nu este ieftin, dar ideea este inovatoare și ar putea schimba modul în care folosim dispozitivele mobile. Smartphone-urile au devenit foarte populare, dar nu sunt atât de personale precum un ceas. Un telefon poate fi pierdut, uitat sau scăpat pe jos, în timp ce un dispozitiv purtat la mână stă tot timpul asupra ta. Nu trebuie să îl scoți din buzunar, nu trebuie să îl cauți prin geantă sau pe masă, e mereu la mână.

Neptune Hub
Neptune Pocket și Neptune Hub

De la această idee a plecat conceptul Neptune Duo, iar firma canadiană Neptune Computer Inc. speră să îl aducă pe piață până la finalul anului 2015. Specificațiile finale nu au fost stabilite încă, dar Neptune Hub ar trebui să aibă un procesor Quad-Core performant, conectivitate 3G/4G, Wi-Fi, GPS, Bluetooth și NFC. Din acest punct de vedere, Neptune Hub se aseamănă cu Samsung Gear S, smartwatch-ul cu funcție de telefon.

Dar Neptune vine cu un accesoriu inedit: un ecran de 5 inch dotat cu două camere foto. Asemeni unui smartphone, Neptune Pocket are o cameră principală de 8MP și o cameră frontală de 2MP. Însă, Pocket nu poate face nimic de unul singur, este doar un ecran secundar. În cazul în care este pierdut, Pocket nu conține nicio informație personală, iar Neptune Hub poate funcționa cu orice ecran împrumutat de la un prieten.

Folosind sistemul de operare Android 5.0 Lollipop, Neptune Hub permite efectuarea de apeluri telefonice, trimiterea de SMS-uri, accesul la rețelele de socializare și utilizarea aplicațiilor compatibile. Autonomia este asigurată de o baterie de 1000mAh, iar Pocket include o baterie de 2800 mAh care poate reîncărca smartwatch-ul. Prețul Neptune Duo este estimat la 798 Dolari, aproximativ 3100 lei, și poate părea destul de mare în comparație cu smartwatch-urile existente pe piață. Dar, ca și YotaPhone 2, Neptune Duo este unic și oferă celor interesați un alt mod de a interacționa cu tehnologia de zi cu zi.
Introducing Neptune Duo – You’ll Flip Over This

Surse: Neptune Computer Inc, Wired