YotaPhone 2 – mai performant, mai rotund, prețios

YotaPhone
YotaPhone 2

YotaPhone 2 este a doua versiune a smartphone-ului cu două ecrane, reușind să rămână singurul de acest fel disponibil în Europa, inclusiv în România. Telefonul este mai performant decât modelul anterior la aproape toate capitolele, vine cu o serie de funcții unice pentru un smartphone, dar și cu un preț pe măsură. YotaPhone 2 nu este însă un Android obișnuit și unicitatea sa va atrage cu siguranță pasionații de tehnologii noi.

Față de primul YotaPhone, noua versiune a fost dotată cu ecrane îmbunătățite: cel principal este AMOLED Full HD de 5 inch (1920 x 1080 pixeli, 442ppi), iar cel secundar este e-paper de 4,7 inch la rezoluție 960 x 540 pixeli (235ppi). Ambele sunt protejate de sticlă Corning Gorilla Glass 3 și au touchscreen de tip capacitiv.

Ecranul secundar, amplasat pe spatele telefonului, este pornit permanent și asigură interacțiunea completă cu sistemul de operare Android 4.4 KitKat. Cum nu avem nevoie de un ecran Full HD pentru a citi și răspunde la un SMS sau e-mail, ecranul secundar se dovedește foarte util în cea mai mare parte din utilizarea zilnică, contribuind la creșterea autonomiei. Conform producătorului, ecranul secundar și bateria de 2500 mAh asigură până la 100 de ore de lectură sau până la 16 zile în regim de așteptare 4G.

La fel ca Samsung Galaxy S5, YotaPhone 2 este dotat cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 801, având un procesor Quad-Core la 2,2 GHz și GPU Adreno 330. Telefonul are 2GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare internă, dar nu are slot pentru card MicroSD. Cartela este de tip Nano-SIM, compatibilă cu rețelele GSM 4G LTE, 3G și 2G, iar telefonul are conectivitate Wi-Fi 802.11ac, MicroUSB 2.0, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS și GLONASS.

Yota a renunțat la camera principală de 13 MP folosită la primul model, optând pentru un senzor de 8 MP cu focalizare automată, HDR și capabil să filmeze Full HD (1080p/30cps). Probabil, la fel ca Apple la iPhone 6, producătorul a considerat că nu mulțimea megapixelilor oferă o fotografie de calitate, ci performanța și caracteristicile senzorului. Camera secundară este de 2,1 MP.

Preț YotaPhone 2: Telefonul costă oficial 699 Euro în Europa, iar în România poate fi cumpărat în versiunea YotaPhone 2 4G 32GB Black. Prețul este apropiat de cel al unui iPhone 6, mult mai mare decât pentru un Galaxy S5, dar YotaPhone 2 are ecran secundar și acestea sunt câteva dintre funcțiile sale

Sursă: Yota