Samsung Galaxy Alpha și rama sa metalică (preț, specificații și video)

Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha este prezentat de producătorul coreean drept o evoluție a seriei Galaxy, un smartphone cu un design „sofisticat” într-un pachet compact. Față de modelele anterioare realizate în mare parte din plastic, Galaxy Alpha vine cu o ramă metalică care ar trebui să îi confere eleganță și durabilitate. Dar această modificare nu este atât de radicală precum o prezintă producătorul și, cu siguranță, nu atât de importantă pe cât și-ar fi dorit-o unii clienți.

Samsung a fost deseori criticată pentru folosirea plasticului la carcasele smartphone-urilor de ultimă generație, Galaxy S5 fiind comparat cu iPhone sau HTC One M8. Zvonurile, care au început încă de anul trecut, vorbeau despre o nouă serie Samsung de smartphone-uri „premium” cu carcasă metalică, iar așteptările fanilor companiei erau destul de mari.

Galaxy Alpha blue
Samsung Galaxy Alpha cu carcasă albastră

Galaxy Alpha (codificat SM-G850F) nu aduce o carcasă integral metalică, ci doar o ramă ce seamănă cu cea de la iPhone. Spatele telefonul este realizat tot din plastic, de data aceasta un material destul de flexibil. În rest, telefonul seamănă destul de mult cu celelalte modele Galaxy, mai ales că vine în aceleași culori ca și Galaxy S5. Dar, spre deosebire de Galaxy S5, carcasa nu mai oferă protecție certificată IP67, deci telefonul nu mai este rezistent la apă și praf.

Totodată, Galaxy Alpha are un ecran mai mic decât S5, un SuperAMOLED de 4,7 inch la rezoluție 1280 x 720 pixeli. De asemenea, Samsung nu a mai utilizat chipset-ul Qualcomm Snapdragon 801, ci a optat pentru un model propriu, Exynos 5 Octa 5430 cu două procesoare Quad-Core la 1,8GHz și 1,3GHz, plus GPU Mali-T628 cu șase nuclee.

Memoria RAM este de 2GB, memoria internă de 32GB, dar nu are posibilitatea de a adăuga un card MicroSD. Camera foto principală are un senzor de 12MP capabil să filmeze la rezoluție 4K (3840 x 2160 pixeli la 30fps), iar camera frontală este de 2,1 MP. Telefonul are conectivitate 4G, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0 BLE, USB 2.0, NFC, GPS și este echipat cu Android KitKat 4.4.4.

Galaxy Alpha va fi disponibil începând din septembrie, dar Samsung nu a anunțat și prețul de comercializare. Zvonurile spun că prețul recomandat este de 599 Euro, însemnând că telefonul ar putea ajunge inițial în România la peste 3000 lei. Comparându-l cu Galaxy S5, care a ajuns acum la cca. 2300 lei, nu este chiar cea mai bună achiziție.Însă, ca și Gear Live, smartphone-ul Galaxy Alpha este prezentat ca un accesoriu de modă.

Nou: Samsung Galaxy Alpha poate fi cumpărat acum din România în versiunile Samsung SM-G850 Galaxy Alpha Black și Samsung G850 Galaxy Alpha White, alături de husele Samsung S-View Cover pentru Galaxy Alpha sau Samsung Flip Cover pentru Galaxy Alpha.

Samsung GALAXY ALPHA „Just Alpha” Official Video

Surse: Samsung, SamMobile, Hi-Tech
updated