Samsung Galaxy S5 în imagini și specificații oficiale

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Caruselul zvonurilor a luat sfârșit: Samsung Galaxy S5 a fost prezentat oficial la Barcelona. Samsung își îmbunătățește vârful de gamă cu câteva modificări anticipate și unele surprize care ar putea să facă diferența în viitor. Așa cum ne așteptam, Galaxy S5 este mai performant, are o cameră foto mai bună și un design puțin modificat. În prezentarea oficială, Samsung susține că s-a axat pe caracteristicile cele mai importante pentru utilizatori, Galaxy S5 întorcându-se la „elementele de bază” care susțin activitățile zilnice.

Trecând repede în revistă specificațiile, Samsung Galaxy S5 este dotat cu ecran FullHD Super AMOLED de 5,1 inch, procesor Quad-Core tactat la 2,5GHz (Snapdragon 801), 2GB RAM, 16 sau 32GB memorie internă, baterie de 2800mAh și cameră de 16MP. Telefonul este compatibil cu rețelele 4G LTE, are conectivitate de mare viteză Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, USB 3.0m NFC și infraroșu.

Camera principală de 16MP poate realiza clipuri video la rezoluția 4K (UHD – 3840 x 2160 pixeli), are funcție HDR și autofocus rapid, 0,3 secunde conform Samsung. Performanțele vor fi cu siguranță mai bune decât la Galaxy S4, dar departe de Nokia Lumia 1020 și camera sa de 41MP.

Deși erau zvonuri privind o carcasă curbată ca la LG G Flex, Galaxy S5 are o carcasă de plastic mai puțin lucios decât la S4. Noutatea vine din faptul că telefonul este rezistent la apă și praf, certificarea IP67 garantând protecția completă la particule solide și posibilitatea de a sta sub apă, la adâncimea de 1m, timp de 30 de minute. Chiar dacă nu toți utilizatorii au de gând să testeze la extrem aceste caracteristici, e bine că am scăpat de grija scăpării accidentale a telefonului în apă.

O altă noutate pentru telefoanele Samsung este senzorul de amprentă integrat în butonul home. Acesta funcționează puțin diferit față de cel de pe iPhone 5S, dar Samsung susține că va putea fi folosit pentru autentificarea în aplicațiile de plăți electronice, cum ar fi PayPal.

Samsung insistă pe aplicația S Health care a fost îmbunătățită pentru a furniza mai multe date despre starea de sănătate a utilizatorului, inclusiv monitorizarea ritmului cardiac. Desigur, Galaxy S5 vine cu ultima versiune de Android KitKat 4.4.2.

Comparat cu Galaxy S4, principalele avantaje ale lui Galaxy S5 sunt procesorul mai puternic, camera foto mai bună și rezistența la apă. Față de Galaxy Note 3, noul model are un ecran mai mic, procesor doar puțin mai performant și baterie mai mică, dar o cameră mai bună și carcasa rezistentă.

Samsung nu a anunțat un preț oficial, dar Galaxy S5 va fi disponibil la nivel internațional din luna aprilie. Cel mai probabil, la data lansării, prețul va fi în jurul valorii de 600 Euro, aproximativ 3300 lei.

Update: Samsung Galaxy S5 poate fi comandat în versiunea albă de 16GB, cu carcasă albastră sau pe negru, tot de 16GB.

Sursă: Samsung