Samsung Gear S – ceas inteligent și telefon la preț de smartphone

Gear S price
Samsung Gear S va avea un preț destul de mare

Samsung Gear S este noul ceas inteligent anunțat de Samsung și, spre deosebire de modelele anterioare, nu mai depinde de un smartphone. Pe lângă design-ul nou și alte dotări, ceasul Gear S are conectivitate 3G, permițând utilizatorului să efectueze apeluri telefonice, să primească și trimită SMS-uri. Desigur, Gear S poate fi conectat și la smartphone pentru a primi notificări. Toate aceste facilități au însă un preț, iar un astfel de gadget nou ar putea să fie mai scump decât un smartphone de clasă medie.

De la bun început, trebuie spus că Gear S impresionează plăcut prin design, ecranul Super AMOLED curbat ieșind imediat în evidență. Având o diagonală de 2 inch (5,08cm), ecranul are o rezoluție de 360 x 480 pixeli (300 ppi) și ar trebui să fie ușor de citit. Samsung susține că a conceput o interfață simplă care permite citirea mesajelor și notificărilor dintr-o singură privire.

Gear S imagini
Samsung Gear S Blue Black

Spre deosebire de Samsung Gear Live, noul smartwatch nu mai folosește Android Wear, ci sistemul de operare Tizen, bazat pe Linux și dezvoltat de Samsung în cooperare cu Intel și alți parteneri. Deși nu vor mai fi disponibile aceleași aplicații ca în versiunea cu Android, Samsung oferă preinstalate o serie de aplicații proprii, printre care S-Health, S-Voice, Find My Device, Music Player, Gallery, Schedule, News, Navigation, Weather.

Gear S este dotat cu un procesor Dua-Core la 1,0 GHz, 512MB RAM, 4GB memorie internă, accelerometru, giroscop, busolă, senzor pentru măsurarea ritmului cardiac, senzor de lumină ambientală, barometru și senzor pentru măsurarea intensității razelor ultraviolete. Ceasul are conectivitate 3G, Wi-Fi 802.11n, A-GPS/Glonass, Bluetooth 4.1 și USB 2.0.

Gear S specs
Toate specificațiile Samsung Gear S într-o singură imagine

Conform Samsung, bateria Li-Ion de 300mAh ar trebui să asigure 2 zile de funcționare obișnuită, dublu față de Gear Live cu Android Wear.  Desigur, autonomia depinde și de modul în care este utilizat ceasul, de câte apeluri telefonice realizează utilizatorul sau de senzorii activați. Dimensiunile Gear S sunt 39,8 x 58,3 x 12,5 mm, ceasul venind în două versiuni de culoare denumite de Samsung „Blue Black” și „Pure White”. Ca și Galaxy S5, Samsung Gear S are certificare IP67, fiind rezistent la apă și praf.

Samsung nu a anunțat prețul Gear S, dar zvonurile spun că ar urma să fie comercializat în Europa la cca. 400 Euro, însemnând aproximativ 1750 lei în România. Alături de Gear S, a fost prezentat și setul de căști Bluetooth Samsung Gear Circle care avertizează prin vibrații atunci când este primit un apel sau o notificare. Ambele produse vor fi disponibile în magazine începând din octombrie.

Chiar dacă prețul Gear S este mai mare decât cel al unui Samsung Galaxy S4, designul nou, autonomia și senzorii integrați i-ar putea asigura o gamă mai mare de clienți.

Update: Samsung Gear S a apărut în oferta mai multor magazine din Europa la prețul de 399 Euro. Articolul va fi acualizat cu prețul Samsung Gear S în România.

Noutăți: Ceasul poate fi cumpărat în versiunile Samsung Galaxy Gear S White și Samsug Galaxy Gear S Black.

Gear S images
Samsung Gear S Pure White

Sursă: Samsung