Asus VivoStick – un stick-PC cu Windows 10 și USB 3.0

VivoStick
Asus VivoStick

Asus a întârziat lansarea unui computer-pe-stick, dar primul său model are câteva avantaje în fața competiției. Asus VivoStick vine preinstalat cu Windows 10, are un procesor Intel mai nou și două porturi USB 3.0. În plus, Asus reușește să păstreze un preț accesibil pentru VivoStick și promite că va putea fi controlat direct de pe smartphone cu ajutorul unei aplicații.

De la Intel Compute Stick anunțat în ianuarie, fiecare producător a încercat să vină cu ceva diferit. Lenovo ideacentre Stick 300 a avut un preț mai mic, iar Archos PC Stick a fost primul model anunțat cu Windows 10. Asus vine cu un preț mai mic decât l-a avut Intel la lansare, dar și cu o platformă mai nouă și Windows 10.

VivoStick
Asus VivoStick PC TS10

Asus VivoStick PC TS10 are un procesor Intel Atom din familia Cherry Trail, în timp ce modelele competiției au procesoare din generația precedentă Bay Trail. Prin urmare, VivoStick ar trebui să aibă performanțe grafice mai bune, dar asta rămâne de demonstrat în practică. Alte specificații ale mini computerului sunt: 2GB memorie RAM, 32GB memorie internă, Wi-Fi 802.11n , Bluetooth 4.0, un port HDMI, un port MicroUSB pentru alimentare, două porturi USB 3.0 pentru a conectarea perifericelor și un port audio (microfon și căști).

VivoStick vine preinstalat cu Windows 10 Home, iar Asus susține că va oferi o aplicație specială care va permite controlarea de la distanță prin intermediul unui smartphone. Stick-PC-ul măsoară 137,9 x 34,0 x 14,9 mm, cântărește doar 68 grame și este disponibil în trei versiuni de culoare.

Prețul VivoStick anunțat de Asus este de 129 Dolari, mai mic decât cel inițial pentru Intel Compute Stick, identic cu produsul Lenovo și ceva mai mare decât Archos PC Stick. Între timp, prețul Intel Compute Stick a scăzut la aproximativ 645 lei, Lenovo ideacentre Stick 300 costă cca. 760 lei, iar Archos PC Stick se lasă așteptat. Datele vor fi actualizate odată ce Asus VivoStick va ajunge în România.
Sursă: Asus