CES 2014 ziua 1 – Belkin WeMo, LaCie Sphere, Lenovo Miix 2 11, NVIDIA Tegra K1, Netatmo June, Kolibree Toothbrush, Withings Aura

Oficial, CES 2014 se desfășoară în perioada 07 – 10 ianuarie 2014, la Las Vegas. Neoficial, toți producătorii se grăbesc să își prezinte lansările cât mai devreme, așa că avem deja primele știri. CES – Consumer Electronics Show este o expoziția anuală de tehnologie și electronice ce a debutat în anul 1967.

De-a lungul timpului, o serie de produse care au făcut istorie au fost lansate la CES, printre care aparatele video, DVD-ul, Xbox și televiziunea HD. Și anul acesta se pare că vom avea parte de mai multe gadgeturi interesante, prima zi a CES 2014 debutând în forță.

Belkin WeMo Link
Belkin WeMo Link

Belkin WeMo Link este un set compus din două becuri LED și un dispozitiv care permite controlul de la distanță prin intermediul conexiunii Wi-Fi. Cu ajutorul aplicației WeMo pentru iPhone și Android, utilizatorii pot aprinde sau stinge lumina direct de pe smartphone, indiferent dacă se află în cameră sau în afara locuinței, și au o serie de opțiuni de programare. Becurile LED sunt echivalente cu un bec clasic de 60W, iar setul costă 129 dolari. Produsele Belkin din gama WeMo se găsesc deja în România, iar WeMo Link ar putea să ajungă în curând și la noi.

Belkin Crock-Pot WeMo Smart Slow Cooker
Belkin Crock-Pot WeMo Smart Slow Cooker

Tot Belkin a anunțat Crock-Pot WeMo Smart Slow Cooker, un aparat de gătit care poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații. Aparatul ar putea fi util pentru cei care vor să găsească mâncarea caldă atunci când ajung acasă și va fi disponibil în această primăvară la prețul de 99 dolari. Belkin a gândit o serie mai mare de electrocasnice conectate la Intenet, printre care cafetiera Mr. Coffee și umidificatorul Holmes.

LaCie Sphere
LaCie Sphere/Imagine Jean-Francois Jaussaud, Luxproductions

LaCie Sphere este un hard disk extern mai puțin obișnuit, are forma unei sfere și este placat cu argint. Designul a fost creat în colaborare cu firma Christofle, iar prețul pentru hard disk-ul USB 3.0 de 1TB este de 490 dolari. LaCie nu este la prima colaborare cu o firmă de design, în prezent comercializând modelul LaCie Porsche Design P9220.

Lenovo Miix 2 11
Lenovo Miix 2 11

Lenovo a anunțat mai multe laptop-uri și tablete, printre cele mai interesant fiind o versiune îmbunătățită a modeluluiThinkPad X1 Carbon Touch și noi modele Miix 2. Noul model business X1 Carbon vine cu ecran IPS de 14 inch la rezoluție 2560 x 1440 pixeli, procesoare Intel Haswell Core i5 sau i7, o tastatură care se adaptează la programele folosite și prețul de 1299 dolari, în SUA.

Lenovo Miix 2 11 oferă un ecran de 11,6 inch la rezoluție Full HD, procesor Intel Core i5, până la 8GB RAM, SSD de până la 256GB și conectivitate 4G LTE. Tableta Miix 2 11 se poate transforma în laptop prin adăugarea unei tastaturi care folosește un conector magnetic și va fi comercializată din aprilie la prețul de 699 dolari.

NVIDIA Tegra K1
NVIDIA Tegra K1

NVIDIA a prezentat Tegra K1, un nou procesor pentru smartphone sau tabletă ce promite să aducă experiența de gaming de pe PC pe dispozitivele mobile. Tegra K1 va sosi în două versiuni, una dintre acestea fiind dezvoltată pe 64 biți, similar procesorului A7 folosit de Apple la iPhone 5S.

Kolibree Smart Toothbrush
Kolibree Smart Toothbrush

Kolibree Smart Toothbrush vrea să fie prima periuță de dinți conectată la smartphone. Prin intermediul conexiunii Bluetooth și cu ajutorul unei aplicații, periuța comunică cu telefonul furnizând o serie de date la fiecare periaj. Ulterior, aplicația analizează datele, le prezintă utilizatorului și le poate trimite dentistului. Kolibree speră să lanseze periuța în cea de-a doua parte a anului, la prețuri cuprinse între 99 și 200 de dolari.

Netatmo June este o brățară inteligentă care măsoară nivelul de expunere la razele ultraviolete, avertizează utilizatorul și oferă sfaturi despre măsurile de protecție. June a fost creată în colaborare cu Louis Vuitton și are un senzor ce imită o piatră prețioasă, disponibilă în trei culori.

Withings Aura

Withings Aura este un ceas deșteptător dotat cu un senzor care monitorizează somnul (mișcările, respirația și bătăile inimii). Analizând datele culese prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, Aura poate ajuta utilizatorul să își îmbunătățească somnul. Prin intermediul luminii și sunetelor, Aura creează o atmosferă plăcută seara și antrenantă dimineața.

Așa cum era de așteptat, la CES 2014 avem parte de o serie de produse conectate, gadget-uri și electrocasnice ce se integrează în Internetul lucrurilor și în casele inteligente.