FOLKVANLIG – bicicleta electrică de la IKEA

FOLKVANLIG – bicicleta electrică de la IKEA
FOLKVANLIG – bicicleta electrică de la IKEA

Binecunoscuta marcă suedeză IKEA își extinde mereu portofoliul de produse, iar în ultima perioadă a început să includă diverse alternative ecologice, precum panouri solare și stații de încărcare pentru automobilele electrice. Cel mai recent produs din această categorie este FOLKVÄNLIG, o bicicletă electrică ce debutează într-un program pilot la cele două magazine IKEA din Viena.

Conform comunicatului oficial, bicicleta electrică IKEA a fost denumită FOLKVÄNLIG, în traducere aproximativă „prietenos cu oameni”, și va fi disponibilă de la sfârșitul lunii mai la prețul de 749 Euro, iar posesorii unui card IKEA FAMILY au o reducere de 100 de Euro.

IKEA susține că bicicleta sa electrică este „cool”, robustă, prietenoasă cu mediul și a câștigat trei premii pentru design. FOLKVÄNLIG este comercializată în două versiuni, pentru bărbați și femei, probabil și în mai multe culori.

IKEA E-Bike
IKEA FOLKVANLIG, modelul de damă

Bicicleta este realizată din aliaj de aluminiu cu unele părți din oțel, are schimbător de viteze Shimano cu șase trepte și motor electric de 250W amplasat pe roata din față. Bateria de tip litiu-ion fost inclusă în cadru și asigură, conform IKEA, o autonomie de 60 – 70 km. Desigur, bicicleta poate fi folosită și în mod obișnuit, pedalele punând în mișcare roata din spate.

Acumulatorul se încarcă complet în 5-6 ore, dar IKEA comercializează și un set separat de baterii, la un preț ce nu a fost încă precizat. Bicicleta are o greutate de aproximativ 25 de kg, cu bateria montată. IKEA oferă o garanție de 2 ani pentru bicicletă, mai puțin pentru părțile supuse uzurii normale.

IKEA nu a precizat încă dacă bicicleta va veni asamblată sau va fi livrată într-o cutie cu piese, ca majoritatea produselor pe care le comercializează. Cum produsele IKEA devin repede populare, ne putem aștepta ca și bicicleta electrică FOLKVANLIG să aibă succes și poate va fi urmată de un model care se pliază, pentru a fi mai ușor de depozitat în apartament.

FOLKVANLIG
FOLKVANLIG – detaliu cu comenzile electronice

Surse: IKEA, GAS2