În săptămâna care a trecut, Curiosity a obținut prima imagine a unor asteroizi văzuți de pe Marte. În fotografie apar asteroizii Ceres și Vesta, dar și Deimos, unul dintre cei doi sateliți naturali ai planetei. În alte imagini realizate în data de 20 aprilie, au fost surprinse Jupiter și Saturn, precum și celălalt satelit al planetei Marte, Phobos.
Vesta, Ceres și Deimos / imagine NASA
În data de 23.04.2014, astronauții Rick Mastracchio și Steve Swanson au efectuat o ieșire în spațiu pentru a înlocui o componentă defectă a Stației Spațiale Internaționale. Cum misiunea a fost considerată un succes, Rick a avut timp pentru un „selfie”, un autoportret în care Pământul se observă reflectat în vizorul astronautului.
Rick Mastracchio – „selfie” din spațiu / imagine NASA
NASA a început o misiune de cercetare a vulcanilor din America Centrală și de Sud, măsurând cu ajutorul instrumentrului UAVSAR (Uninhabited Aerial Vehicle Synthetic Aperture Radar) deformarea solului pe porțiuni întinse cu o precizie de 0,1 – 0,5 cm. Printre vulcanii cercetați au fost și câțiva din Guatemala: Volcan de Agua în centrul fotografiei, cu o formă conică specifică; în spatele său, de la dreapta la stânga, Volcan de Fuego și Acatenango, iar în prim plan, de dimensiuni mai mici, Volcan de Pacaya.

Messier 5 este un roi globular cu peste 100000 de stele, un diametru de 165 ani lumină și aflat la 25000 ani lumină de Terra. Imaginea realizată cu ajutorul telescopului spațial Hubble prezintă centrul roiului M5.

Folosind noi tehnici de procesare a imaginilor, astronomii au descoperit în arhiva Hubble fotografii ale unor discuri planetare, locul unde se formează planetele în jurul unor stele tinere.

În această săptămână ar fi trebuit să vedem spectacolul curentului de meteori Lyride, dar vremea nefavorabilă a împiedicat observarea ploii de stele. NASA a alcătuit un scurt colaj cu meteoriții observați cu ajutorul rețelei NASA All Sky Fireball Network.
Nikon a publicat câștigătorii concursului de fotografie Nikon Small World în Motion:
Locul 1 – Embrion de prepeliță la 10 zile
Locul 2 – inima unui pește zebră (Danio rerio) în vârstă de 2 zile
Locul 3 – o celulă HeLa vie
Pitch Drop, cel mai îndelungat experiment din lume, a produs 9 „picături” în 84 de ani, ultima în aprilie 2014.