Lenovo ideacentre Stick 300 – un nou computer-stick

ideacentre Stick
Lenovo ideacentre Stick 300

Noul format computer-stick pare să câștige teren, Lenovo oferind versiunea proprie denumită ideacentre Stick 300. Având specificații aproape identice cu Intel Compute Stick, computerul de buzunar propus de Lenovo este disponibil din iulie la un preț recomandat ceva mai mic. Măsurând doar 10 cm, ideacentre Stick 300 este prezentat drept ideal pentru cei care călătoresc, transformând orice televizor sau monitor cu HDMI într-un computer.

ideacentre Stick 300 are procesor Intel Atom Z3735F (Bay Trail, Quad-Core, până la 1,83 GHz, 64 biți), 2 GB memorie RAM și 32GB memorie internă, specificații identice cu Intel Compute Stick – cel mai mic și mai ieftin PC cu Windows 8.1, la data lansării. Spre deosebire de Intel care are și un model cu Linux, Lenovo oferă doar o versiune cu Windows 8.1 ce va primi actualizarea gratuită la Windows 10.

ideacentre Stick ports
Porturile Lenovo ideacentre Stick 300

Mini computerul are conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, un port HDMI pentru conectarea la televizor sau alt dispozitiv video, un port USB pentru conectarea perifericelor și unul Micro-USB pentru alimentare. Spațiul de stocare poate fi suplimentat printr-un card MicroSD. În plus față de Intel Compute Stick, ideacentre Stick 300 are un difuzor încorporat, probabil pentru cazul în care ar fi conectat la un videoproiector fără sistem audio.

ideacentre Stick 300 măsoară 10 cm în lungime, 3,8 cm în lățime și are o grosime de 1,5 cm. Lenovo îl recomandă drept un dispozitiv potrivit atât pentru utilizarea acasă, cât și în timpul călătoriilor. Desigur, pentru a transforma orice televizor în calculator, ideacentre Stick 300 mai are nevoie de mouse și tastatură, eventual o tastatură de tabletă.

Poate ar fi fost bine dacă Lenovo opta pentru noul port USB-C sau un port USB 3.0, dar prețul mai scăzut a fost probabil considerat mai important. Dacă Intel Compute Stick avea un preț recomandat de 149 Dolari, Lenovo comercializează ideacentre Stick 300 la 129 Dolari. În România ar putea ajunge la un preț aproximativ de 600 lei. Între timp, Intel Compute Stick este disponibil în cantități limitate în magazinele de la noi la un preț de peste 700 lei.
Actualizare: Lenovo ideacentre Stick 300 este disponibil în magazine.
Sursă: Lenovo