LG G4 – preț, performanțe, păreri și posibilități

LG G4
LG G4 are pielea colorată / imagine LG

LG G4 a fost prezentat drept „cel mai ambițios smartphone de până acum”, iar compania coreeană încearcă în mod evident să se diferențieze de competiție. Dacă în privința specificațiilor LG are posibilități limitate de inovare, noul model insistă pe calitate și presupusă eleganță. Între multele smartphone-uri cu design similar, LG G4 ar putea ieși în evidență. Însă, asta nu înseamnă că va fi pe placul tuturor.

Comparat cu LG G3 de anul trecut, noul model are tot ecran de 5,5 inch la rezoluție 2560 x 1440 pixeli (538 ppi), dar vine cu tehnologia Quantum Display și este puțin curbat. LG susține că noul ecran oferă cu 20% mai multă acuratețe în reproducerea culorilor, 25% îmbunătățire a luminozității și 50% a contrastului. Dacă în cazul unui televizor cu diagonală de peste 100 cm noua tehnologia ar putea avea beneficii evidente, în cazul unui telefon cu ecran de 5,5 inch principalul avantaj ar trebui să fie consumul mai redus de energie.

G4
Ecranul este mai puțin curbat decât la LG G Flex2

De altfel, problema autonomiei este atacată de LG prin alegerea unui chipset mai puțin obișnuit. Folosit pentru prima dată într-un smartphone, Qualcomm Snapdragon 808 are procesor cu șase nuclee (Hexa-Core cu două nuclee ARM A57 la 1,82GHz și patru ARM A53 la frecvența maximă de 1,44 GHz) și GPU Adreno 418. LG susține că această configurație, mai puțin performantă decât Snapdragon 810 folosit la LG G Flex2 sau HTC One M9, ar trebui să asigure o autonomie cu 20% mai mare decât are G3, având aceeași baterie de 3000 mAh.

Performanțele lui G4 vor fi susținute de 3GB memorie RAM, ultima versiune Android 5.1 Lollipop și ar putea fi influențate de noua interfață UX 4.0, prezentată drept „mai simplă și mai intuitivă”. Spațiul de stocare este de 32GB și poate fi suplimentat printr-un card MicroSD de până la 2TB. Telefonul are conectivitate 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1 LE, NFC și USB 2.0.

Camera principală are un senzor de 16MP, stabilizare optică a imaginii și apertură F1.8, ce ar trebui să ofere imagini mai bune în condiții de iluminare scăzută. Pentru cei mai experimentați, LG oferă un mod de stabilire manuală a setărilor camerei foto și salvarea imaginilor în formatul RAW. Camera frontală de 8MP are, bineînțeles, facilități pentru realizarea de autoportrete, inclusiv funcția Gesture Shot.

LG G4 are carcasă de plastic în culorile botezate Metallic Gray („gri metalic”), Ceramic White („alb ceramic”) și „Shiny Gold” („auriu strălucitor”), dar și versiuni cu capacul spate acoperit de piele cusută manual și vopsită vegetal în culorile negru, roșu, maro, albastru, bej și galben. Cu siguranță, LG G4 iese în evidență prin acest artificiu de design, dar frumusețea unui astfel de gadget rămâne la latitudinea privitorului.

Smartphone-ul este comercializat începând din 29 aprilie, iar prețul LG G4 este similar cu cel avut de G3 la lansare. În România, va ajunge la aproximativ 3300 lei, cu aproape 1000 lei mai mult decât prețul actual LG G3. În condițiile în care Galaxy S6 se comercializează deja la un preț similar, avantajul LG G4 ar putea să fie autonomia mai bună, designul rămânând o chestiune de gust individual.

Nou: Prețul LG G4 este ceva mai mic decât estimasem, smartphone-ul fiind disponibil în promoție sau la reducere.

G4  culori
LG G4 cu spate de piele sau plastic

Sursă: LG