Lumia 430 Dual SIM – cel mai ieftin, de până acum

Lumia 430
Cel mai ieftin smartphone Microsoft, pentru moment

Cel mai ieftin smartphone Microsoft pare să fie un concept reînnoit la fiecare trei luni. Pentru moment, Lumia 430 Dual SIM poate pretinde acest titlu cu un preț recomandat de numai 70 Dolari. Noul model este orientat către cei care fac trecerea de la un telefon clasic la un smartphone, dar oferă destule avantaje și pentru utilizatorii care să gândesc să renunțe la un Android ieftin pentru ceva mai bun și la fel de accesibil.

Lumia 430 are ecran LCD cu diagonală de 4 inch (~10 cm, rezoluție 800 x 480 pixeli, 235 PPI), chipset Qualcomm Snapdragon 200 cu procesor Cortex-A7 Dual-Core la 1,2 GHz și GPU Adreno 302, memorie RAM de 1GB și spațiu de stocare de 8 GB. Microsoft oferă 30 GB stocare gratuită în OneDrive, iar utilizatorul poate adăuga un card MicroSD de până la 128GB.

Telefonul are acumulator de 1500 mAh care poate fi înlocuit și ar trebui să ofere, conform producătorului, o autonomie de 12 zile în regim de așteptare Dual-SIM, 8,4 ore de convorbiri 3G sau până la 9 ore de navigare pe Internet conectat la Wi-Fi. Ambele cartele sunt de tip Micro-SIM și sunt active în același timp prin tehnologia Smart Dual SIM (redirecționarea apelurilor către cartela activă).

Ca orice smartphone care se respectă, Lumia 430 vine cu Wi-Fi 802.11n și Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, GPS și aplicația HERE Drive+ cu hărți gratuite, Micro-USB 2.0 și conector audio de 3,5mm. Dacă până aici specificațiile sunt decente și atractive, veștile despre camerele foto s-ar putea să nu încânte. Camera principală este de 2 MP, iar camera secundară este VGA (0,3 MP). Cu alte cuvinte, Lumia 430 nu este un telefon pentru cei care vor să facă poze.

Dar, venind cu Windows 8.1 și posibilitatea de actualizare la Windows 10 în cursul acestui an, smartphone-ul oferă destul de multe pentru prețul de 290 lei. Ar putea fi un model potrivit pentru cei care caută un telefon Dual SIM solid, cu autonomie bună și GPS inclus. Pentru comparație, cele mai ieftine telefoane Dual SIM cu Android similare se comercializează la aproximativ 300 lei. Până când Lumia 430 va ajunge în magazine începând din aprilie, Lumia 435 poate fi cumpărat în versiuni cu un singur SIM sau Lumia 435 Dual-SIM.
Actualizare: Lumia 430 Dual SIM este disponibil în România.
Sursă: Microsoft