Moto X Force – preț și specificații pentru smartphone-ul incasabil

Moto X Force
Moto X Force

Moto X Force a fost prezentat drept primul smartphone din lume cu ecran incasabil. Conform Motorola, tehnologia Moto ShatterShield garantează că ecranul nu se va crăpa și nu se va sparge, iar nanotehnologia carcasei oferă protecție împotriva expunerii moderate la apă. Asemenea caracteristici și specificațiile performante nu pot veni la un preț prea mic, iar prețul Moto X Force în România ar putea să fie și mai mare.

De la început, trebuie precizat că Moto X Force nu este un smartphone indestructibil. Motorola, acum o companie Lenovo, asigură patru ani garanție pentru ecran, dar menționează că smartphone-ul nu este rezistent la șocuri. Cu alte cuvinte, garanția nu acoperă decât spargerea ecranului, nu și alte defecte cauzate de scăparea accidentală sau intenționată a telefonului. Acestea sunt mențiunile cu litere mici de pe pagina Motorola, de obicei ignorate în comunicatele de presă și de către cumpărători. Chiar și în aceste condiții, Moto X Force reprezintă un cert pas înainte față de spartphone-uri precum Apple iPhone 6, iPhone 6s, Samsung Galaxy S6 și flexibilul LG G Flex2, așa cum se poate observa în clipul următor.

Moto X Force

Posted by SciNews on 30 Octombrie 2015

În privința specificațiilor, Moto X Force este dotat cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 810 cu procesor Octa-Core la 2,0 GHz (MSM8994) și GPU Adreno 430, 3GB memorie RAM (LPDDR4), 32GB sau 64GB stocare internă și card microSD de până la 2TB. Ecranul este de 5,4 inch, AMOLED la rezoluție Quad HD 1440p (2560 x 1440 pixeli, 540 ppi), iar acumulatorul de 3760 mAh ar trebui să asigure până la 2 zile de utilizare.

Camera principală are senzor de 21 MP, apertură f/2.0, poate filma la rezoluțiile Full HD (1080p/30cps) și 4K. Camera frontală este de 5MP, are lentile cu unghi larg și bliț pentru selfie pe timp de noapte. Desigur, telefonul este compatibil cu rețelele 4G LTE, are conectivitate Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1 LE, NFC, A-GPS și Micro USB. Cartela este de tip Nano-SIM.

Prețul Moto X Force în Marea Britanie este de 499 Lire pentru modelul cu 32GB memorie internă și de 534£ pentru versiunea cu 64GB. Cum Lenovo nu prea aduce brandul Motorola în România, preferând comercializarea smartphone-urilor proprii, prețurile inițiale pentru Moto X Force ar putea fi și mai mari, respectiv peste 3100 lei pentru cel mai ieftin model.

Surse: Motorola, Motorola