Pentru prima dată, racheta New Shepard a companiei Blue Origin a transportat patru pasageri până în spațiu și înapoi. După mai bine de șase ani de la prima lansare fără echipaj, Blue Origin reușește în sfârșit să își trimită fondatorul, miliardarul Jeff Bezos, în spațiu. Spre deosebire de Virgin Galactic și Richard Branson, New Shepard și Jeff Bezos chiar au ajuns în spațiu.
New Shepard este un sistem de lansare cu echipaj compus dintr-o rachetă propulsoare și o capsulă spațială. New Shepard este complet reutilizabil, racheta fiind recuperată prin aterizarea verticală, iar capsula coborând cu ajutorul a trei parașute. Racheta a fost denumită New Shepard în onoarea primului american în spațiu, astronautul NASA Alan Shepard.
De la primul zbor din 29 aprilie 2015, Blue Origin a perfecționat aterizarea rachetei, a testat aterizarea capsulei chiar și în condiții de defectarea a unei parașute și a exersat evacuarea de urgență a echipajului în cazul unui incident major cu racheta.
În data de 20 iulie 2020, la ora 13:00 UTC (08:00 ora locală, 16:00 ora României), racheta New Shepard a fost lansată de la Siteul de Lansare Unu din Texas. Capsula a urcat peste altitudinea de 100 km („Linia Kármán”), le-a oferit pasagerilor câteva minute de micro-gravitație și a aterizat cu bine după aproximativ 10 minute de la lansare.
Primii pasageri ai companiei Blue Origin au fost fondatorul acesteia Jeff Bezos, fratele său Mark Bezos, aviatoarea Wally Funk și primul client plătitor, Oliver Daemen. Spre deosebire de Richard Branson care a ajuns la bordul Virgin Galactic VSS Unity până la o altitudine de cca. 86Km, cei patru pasageri Blue Origin se pot numi astronauți oriunde în lume, nu doar în SUA.
Blue Origin lucrează în prezent la o rachetă și mai mare, denumită New Glenn în onoarea astronautului NASA John Glenn, primul american care a ajuns pe o orbită joasă a Pământului.
New Glenn ar urma să transporte astronauți pe orbita Pământului, poate și mai departe, și să aterizeze vertical la fel ca New Shepard.