Quant e-Sportlimousine – primul automobil electric cu nanoFLOWCELL

Quant e-Sportlimousine
Quant e-Sportlimousine cu nanoFLOWCELL

În cadrul Salonului Auto de la Geneva a fost prezentat conceptul Quant e-Sportlimousine, un automobil electric cu o nouă tehnologie de stocare a energiei și promisiunea unor performanțe deosebite. Producătorul nanoFLOWCELL AG susține despre Quant e-Sportlimousine că nu este doar un concept sau o mașină construită pentru a fi expusă la saloane auto, ci o limuzină sport electrică gândită să treacă de toate cerințele de omologare.

Performanțele promise sunt impresionante: viteză maximă 380km/h, accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și autonomie între 400 și 600 km. Cele patru motoare electrice au o putere combinată maximă de 680 kW (912 CP), cu o putere de operare de 480 kW (643 CP). Dimensiunile sunt și ele remarcabile, automobilul cântărește 2300 kg, are o lungime de 5,25m, o lățime de 2,2m și o înălțime de 1,35m.

Dacă dimensiunile sunt reale, mașina fiind prezentată în standul de la Geneva, performanțele se bazează pe estimări și simulări în laborator. Pentru moment, Quant e-Sportlimousine este un prototip care ajută la dezvoltarea tehnologiei de producere și stocare a energiei. Reprezentații companiei susțin că sistemul nanoFLOWCELL este capabil să furnizeze 600 volți la 50A, suficient pentru a asigura performanțele promise.


Dar ce este nanoFLOWCELL? Producătorul susține că a reușit să îmbunătățească un conceptul introdus de NASA în 1976 în cadrul programului spațial, nanoFLOWCELL fiind un tip de baterie reîncărcabilă care se bazează pe reacția chimică a doi electroliți. Mașina are două rezervoare de câte 200 l cu electroliți încărcați pozitiv și negativ, iar în nanoFLOWCELL se produce energia electrică.
O scurtă prezentare a sistemului nanoFLOWCELL și avantajelor sale

nanoFLOWCELL AG susține că a încheiat un parteneriat cu Bosch Engineering GmbH pentru dezvoltarea acestei tehnologii, iar procesul complet de omologare ar putea fi definitivat în 2015 sau 2016. Nunzio La Vecchia, fondatorul nanoFLOWCELL AG, nu este la primele experimente în domeniul energiei alternative, în trecut colaborând cu producătorul auto Koenigsegg pentru un concept similar. Următoarea prezentare publică pentru Quant e-Sportlimousine va fi la Monaco, în data de 17 aprilie, ocazie cu care am putea să aflăm mai multe detalii privind această super mașină electrică.

Surse: nanoFLOWCELL, Gizmag