Galaxy Fold este primul smartphone cu ecran pliabil Samsung, dar designul său a fost stricat în încercarea de face pe plac utilizatorilor narcisiști. Telefonul are nu mai puțin de șase camere foto, trei fiind pentru autoportrete, adică „selfie-uri”. Dacă iPhone X a introdus moda ecranelor decupate, Galaxy Fold duce această tendință pe o nouă culme a ridicolului.
În primul rând, ecranul principal este de 4,6 inchi (11,68 cm) cu un raport de aspect de 21:9 (?!?). Ecranul este plasat în centru, la distanță de marginile de sus și jos ale telefonului. Camera frontală este amplasată în lateral, deși în centru este un imens spațiu gol. În mod similar, senzorul de amprentă a fost plasat pe o margine a telefonului, deși este suficient spațiu sub ecranul pe care oricum urmează să pui degetul.
Ecranul flexibil este de 7,3 inchi (18,54 cm), măsurat fără decupajul lateral. Cum Samsung se așteaptă ca cei care își cumpără Galaxy Fold să fie pasionați de autoportrete, le-a pus două camere și în interior. Pentru acestea a decupat o bună parte din ecran, reușind să strice designul și funcționalitatea primului său smartphone cu ecran flexibil. Chiar dacă nu este primul telefon de acest fel din lume, Galaxy Fold ar fi putut intra în istorie drept primul model pliabil cu adevărat util.
În schimb, Samsung continuă cealaltă tendință care domină industria: actualizarea nejustificată a specificațiilor. Galaxy Fold are 12 GB memorie RAM! Nu știm pentru ce, Samsung nu a prezentat vreo aplicație inovatoare care să necesite atâta memorie și nici nu a oferit vreo justificare. Aplicația Adobe Premiere Rush, anunțată acum pentru prima dată pentru Android, este disponibilă din octombrie 2018 pentru iPhone 7 cu 2GB RAM sau modele mai noi.
O altă problemă este bateria de 4380mAh. Deși poate părea o capacitate mare pentru un telefon sau o tabletă mică, Galaxy Fold este un dispozitiv ce trebuie să fie smartphone conectat la Internet, tabletă capabilă să ruleze trei aplicații simultan și aparat foto/video cu trei camere principale. Folosit așa cum sugerează Samsung, Galaxy Fold nu va avea o autonomie prea mare.
La toate acestea se adaugă prețul estimat de vânzare: 1980 Dolari. În Europa, Galaxy Fold ar putea ajunge la 1980 Euro, ceea ce înseamnă aproximativ 9420 lei. Evident, nu este un smartphone care să fie acordat gratis la abonament. Dar prețul ar fi fost justificat dacă Galaxy Fold s-ar fi dovedit dispozitivul revoluționar care să schimbe lumea așa cum a făcut-o primul iPhone lansat în 2007. Așteptăm Galaxy Fold 2.