Samsung Gear Live – specificații, imagini și preț pentru noul „ceas inteligent”

Samsung Gear Live Black
Samsung Gear Live Black

Samsung Gear Live este noul „ceas inteligent” produs de compania coreeană, acum cu Android Wear, sistemul de operare Google pentru dispozitivele „purtabile”. Deși Samsung pare să fi renunțat la Android pentru primul model Galaxy Gear, care a fost actualizat cu Tizen, era de așteptat să nu rămână mai prejos decât Motorola sau LG care anunțaseră deja Moto 360 și LG G Watch.

„Ceasurile inteligente” de până acum au fost criticate din mai multe motive precum autonomia redusă, dificultatea utilizării, lipsa unor aplicații dedicate și o experiență de utilizare mai puțin plăcută. Google susține că o parte din aceste probleme ar fi rezolvate prin dezvoltarea Android Wear, un sistem gândit special pentru gadget-urile „purtabile”, ce pune mai mult accent pe comenzile vocale. Pe lângă asta, Samsung susține că a încorporat funcții unice, într-un mod propriu.

Samsung Gear Live
Samsung Gear Live

Principalele specificații pentru Samsung Gear Live sunt următoarele: ecran Super AMOLED de 1,63 inch la rezoluție 320 x 320 pixeli (278 ppi), procesor cu frecvența de 1,2 GHz, memorie RAM 512MB, memorie internă 4GB și o baterie Li-Ion de 300mAh, despre care Samsung susține că asigură o zi de funcționare. Alte dotări includ Bluetooth 4.0 LE, accelerometru, giroscop, busolă și senzor care măsoară ritmul cardiac.

Samsung Gear Live
Samsung Gear Live

Gear Live are dimensiunile 37,9 x 56,4 x 8,9 mm, cântărește 59 de grame și, vestea bună, este rezistent la apă și praf, fiind certificat IP67. Cureaua poate fi schimbată, iar Samsung oferă, pentru moment, două versiuni de culoare: negru și „roșu de culoarea vinului” (Black & Wine Red).

Samsung Gear Live Wine Red
Samsung Gear Live „Wine Red”

În mare parte, funcționarea ceasului se bazează pe Android Wear și aplicațiile/serviciile Google cum ar fi Google Now, Google Voice, Google Maps & Navigation, Gmail, Hangouts. Gear Live poate fi conectat la orice smartphone cu Android 4.3 sau o versiune ulterioară, permițând primirea de notificări, citirea și trimiterea de sms-uri și email-uri etc.

În SUA, Samsung Gear Live este deja disponibil la precomandă la prețul de 200 de dolari. Prețul oficial pentru Europa este de 199 Euro, iar în România ar putea ajunge la aproximativ de 1000 lei. Prețul este destul de mare pentru un ceas care nu este chiar atât de inteligent, ci mai mult un accesoriu pentru smartphone, dar Samsung va încerca să transforme Gear Live într-un accesoriu la modă, așa cum a mai încercat și cu versiunile precedente.

Surse: Google Play, Samsung