SmartPlane – aeromodel controlat prin iPhone

SmartPlane
SmartPlane, micul avion controlat prin iPhone

SmartPlane nu e este nici primul și nici singurul aeromodel ce poate fi controlat prin intermediul unui smartphone, dar promite să rezolve două probleme agasante. În primul rând, SmartPlane este „inteligent”.

Soft-ul FlightAssist analizează permanent comenzile utilizatorului și realizează în mod automat reglajele necesare pentru a asigura un zbor lin. În locul clasicei telecomenzi radio, modelul poate fi controlat prin intermediul unui iPhone cu aplicația gratuită SmarPlane.

Conexiunea dintre telefon și SmartPlane se realizează prin noua tehnologie Bluetooth Smart (Bluetooth LE), standard ce asigură un consum redus de energie și o rază de acoperire de până la 60m. Nu sunt necesare setări complicate, SmartPlane se conectează automat la apropierea de iPhone.

Creatorii aeromodelului susțin că aplicația permite controlul cu o singură mână prin înclinarea iPhone-ului pentru a schimba direcția și un buton tactil pentru controlul altitudinii. Grafica aplicației încearcă să ofere aspectul de carlingă afișând date despre baterie, puterea motorului, intensitatea semnalului și viteză.

Noi funcții pot fi implementate prin actualizarea aplicației pentru iPhone sau a soft-ului care controlează microprocesorul SmartPlane, update-ul realizându-se wireless.

SmartPlane este alimentat de o baterie Lithium-Polymer care cântărește doar un gram, dar poate asigura până la 30 de minute de zbor. Folosit la putere maximă, aeromodelul are o autonomie de până la 5 minute și poate fi încărcat în 20 de minute.

A doua caracteristică importantă este durabilitatea. SmartPlane a fost construit atât pentru zbor, cât și pentru inevitabilele aterizări forțate. Modelul este realizat din EPP (polipropilenă expandată), material care își păstrează forma chiar și după ce a fost îndoit. Motorul și elicea sunt plasate în partea de sus pentru a preveni deteriorarea la coliziunile frontale. Pentru orice eventualitate, în pachet este inclusă și o elice de rezervă.

SmartPlane poate fi achiziționat la prețul de 69 Euro, inclusiv cu livrarea în România.

Sursă: SmartPlane