Sony Xperia M4 Aqua – smartphone și aparat foto subacvatic

M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

Specificațiile și prețul Sony Xperia M4 Aqua par aproape prea bune pentru a fi adevărate. Cu toate acestea, Sony chiar a reușit să creeze un smartphone cu ecran mare, cameră foto performantă, procesor cu opt nuclee, ultima versiune de Android și carcasă care îi permite să stea sub apă. În plus, Xperia M4 Aqua promite o autonomie medie de două zile, un preț de aproximativ 300 Euro și alte câteva dotări care l-ar putea transforma într-unul dintre cele mai vândute telefoane ale anului.

Xperia M4 Aqua are un ecran de 5 inch la rezoluție 720p (1280 x 720 pixeli, 293 ppi), chipset Qualcomm Snapdragon 615 cu procesor Qcta-Core pe 64 biți la 1,5 GHz și GPU Adreno 405, 2 GB memorie RAM, 8 GB sau 16 GB memorie internă și card MicroSD de până la 32GB.

Camera principală este de 13 MP cu autofocus, zoom digital 4x, HDR pentru fotografii și filmare Full HD (1080p), iar camera secundară are senzor de 5 MP și filmează la rezoluție 720p. Sony a adăugat și câteva tehnologii proprii de stabilizare a imaginii (SteadyShot) și selecție automată a setărilor (Superior Auto).

Xperia M4 Aqua
Xperia M4 Aqua rezistă la apă

Acumulatorul de 2400 mAh ar trebui să asigure până la 13 ore și 17 minute de convorbiri, 779 ore în regim de așteptare sau până la aproape 7 ore de redare video. Printre alte dotări: GPS, Bluetooth 4.1, Wi-Fi, conectivitate 4G LTE, sunet Sony 3D Surround cu Clear Bass și Android 5.0 Lollipop.

Smartphone-ul este certificat IP65 și IP68, însemnând că poate fi scufundat în apă dulce la o adâncime de până la 1,5m, timp de până la 30 minute. Ca un element de noutate, portul Micro USB nu mai trebuie acoperit când telefonul este scufundat în apă, dar trebuie să fie uscat înainte de folosire. Carcasa este disponibilă în culorile alb, negru și roz.

Sony Xperia M4 Aqua va fi comercializat în această primăvară la prețul recomandat de 299 Euro, aproximativ 1300 lei, un preț destul de bun raportat la caracteristicile telefonului. Pentru comparație, modelele de anul trecut, Xperia Z3 și Z3 Compact, au prețuri de peste 2000 lei. Datele vor fi actualizate odată ce Xperia M4 Aqua va fi disponibil în România.
Actualizare: Xperia M4 Aqua este disponibil în magazine la un preț apropiat de cel recomandat.
Xperia M4 Aqua – The waterproof Android smartphone from Sony, built for you

Sursă: Sony