Lansare eșuată Soyuz MS-10 (video)

Lansarea capsulei Soyuz MS-10 către Stația Spațială Internațională a eșuat din cauza unei defecțiuni a rachetei Soyuz-FG. Conform primelor informații furnizate de NASA, astronautul Nick Hague și cosmonautul Alexey Ovchinin au aterizat în Kazakhstan și sunt în stare bună.
Racheta Soyuz-FG a decolat la ora 08:40 UTC (11:40 ora României) de la Cosmodromul Baikonur din Kazakhstan, dar după aproximativ două minute a apărut o defecțiune care a trimis capsula într-o aterizare balistică.

Conform primelor informații furnizate de NASA și Roscosmos, echipajul a aterizat cu bine și se află în contact cu echipele de salvare. Articolul va fi actualizat pe măsură ce vor apărea informații de noutate.

Actualizare: Nick Hague și Alexey Ovchinin s-au întors cu bine, Roscosmos și NASA investighează cauza accidentului
Primele imagini cu Nick Hague și Alexey Ovchinin

Nick Hague și Alexey Ovchinin s-au întors la Baikonur

Momentul incidentului

Înregistrări needitate ale lansării

Actualizare (1.11.2018) Conform comisiei de anchetă, un senzor deteriorat în timpul asamblării rachetei a condus la separarea anormală a primei trepte, care a lovit treapta a doua și a declanșat procedura de salvare a echipajului. Clipul următor prezintă lansarea filmată de o cameră amplasată în exteriorul rachetei Soyuz-FG.