Sports Illustrated Swimsuit 2014 – Kate Upton în gravitație zero (foto și video)

Pentru ediția Sports Illustrated Swimsuit 2014 modelul Kate Upton a pozat în condiții de imponderabilitate apropiate de cele din spațiu cosmic. Ședința foto a fost realizată cu ajutorul Zero Gravity Corporation (ZERO-G), companie aviatică specializată în simularea condițiilor de gravitație zero pentru cercetare și divertisment.

ZERO-G folosește un avion Beoing 727 modificat pentru a reproduce condițiile de imponderabilitate din spațiu. Avionul execută parabole la altitudini de mii de metri, în timp ce se află pe o pantă descendentă, pasagerii au parte de aproximativ 30 de secunde de imponderabilitate. Pentru Sports Illustrated, avionul a efectuat o serie de 13 parabole simulând imponderabilitatea și 4 parabole pentru a imita condițiile de gravitație de pe Lună.

Reprezentanții ZERO-G susțin că experiența în condiții de imponderabilitate a modelului Kate Upton arată cum ar putea fi o prezentare de modă în spațiu. Editorul Sports Illustrated a declarat că ședința foto în condiții de gravitație zero a fost captivantă și amuzantă pentru toată echipa implicată, fiind cea mai neobișnuită filmare realizată până acum. Filmarea a fost realizată în data de 18 martie 2013, iar fotografiile vor fi incluse în ediția specială din 2014.

De la începutul erei spațiale, condițiile de imponderabilitate au fascinat imaginația publicului. În 1968, Jane Fonda uimea audiența filmului Barbarella cu o scenă de striptease în spațiu.


În 2013, filmul Gravity a reușit să surprindă cel mai bine condițiile, dificultățile și problemele reale și potențiale ale activității în spațiu, iar Sandra Bullock a fost și ea protagonista unei scene similare ședinței foto la care a participat Kate Upton. Chris Hadfield, fostul comandant al Stației Spațiale Internaționale, a spus despre Gravity că, din punct de vedere vizual, este ca și cum ai fi în spațiu, dar scena scoaterii costumului ar fi mai mult amuzantă decât senzuală.

Turismul spațial ar putea deveni realitate în 2014, compania Virgin Galactic, deținută de miliardarul britanic Sir Richard Branson, pregătindu-se să inaugureze primele zboruri comerciale. Cel de-al treilea zbor de test s-a derulat în data de 10 ianuarie 2014 și a fost considerat un succes.

Surse: Space.com, Sports Illustrated