URB-E – cel mai compact scuter electric

URB-E
URB-E

URB-E este proiectul celui mai mic vehicul electric, creatorii lui susținând că va fi viitorul transportului personal. Scuterul nu este gândit pentru a înlocui un automobil, ci pentru a asigura deplasarea facilă pe distanțe scurte sau în combinație cu mijloacele de transport în comun.

URB-E este un mini scuter pus în mișcare de un motor electric de 250W, având o viteză maximă de 24km/h și o autonomie de 32km asigurată de o baterie Lithiu-Ion ce se poate reîncărca în trei ore.

Scuterul cântărește 13 kg, este realizat din aluminiu acoperit cu pulbere și poate fi pliat pentru transportul și stocarea facilă.

URB-E COMMUTER
URB-E COMMUTER

URB-E va fi produs în două versiuni: modelul COMMUTER are trei roți și ar trebui să asigure o stabilitate și manevrabilitate mai mare în zonele cu trafic pietonal, iar versiunea GP are două roți. Cum tracțiunea și sistemul de frânare sunt montate pe roata din față, URB-E poate fi transformat simplu în una din cele două versiuni prin schimbarea ansamblului roții din spate.

Scuterul vine cu mai multe accesorii incluse, printre care un suport pentru încărcarea telefonului mobil, dar și opționale comercializate separat, cum ar fi un sport pentru bagaje. În specificații nu este menționată greutatea maximă pe care o poate transporta URB-E, dar ar scuterul ar trebui să fie suficient de solid pentru a transporta un pasager și bagaje ușoare.

URB-E GP
URB-E GP

La realizarea designului final al scuterului a participat și Sven Etzelsberger, fost inginer principal la Porsche. Proiectul URB-E a fost prezentat la mai multe expoziții de tehnologie, inclusiv CES 2014, reușind să obțină câteva premii pentru design și inovație. Pentru transformarea într-un produs comercial, compania dorește să obțină finanțare prin intermediul unei campanii Indiegogo, dar URB-E va ajunge pe piață chiar dacă nu se ajunge la suma dorită. Prețul inițial pentru URB-E va fi de 799 dolari, dar compania oferă și o ediție limitată, produsă în SUA, la prețul de 1599 dolari.

Deși nu este la fel de avansat precum RYNO – motocicleta electrică cu o roată, scuterul URB-E pare mult mai util și are un preț rezonabil. Primele livrări pentru URB-E ar trebui să înceapă în septembrie, iar succesul în SUA ar putea duce la extinderea vânzărilor și în alte țări.

Surse: Indiegogo, URB-E updated