Vivoactive, Epix și Fenix 3, Garmin are un ceas pentru fiecare

Garmin watch
Garmin Epix, Vivoactive și Fenix 3

Dacă până acum „ceasurile inteligente” au avut un succes limitat, anul acesta ar putea să devină la fel de comune ca și smartphone-urile. Cei de la Garmin par să fie de aceeași părere, anunțând lansarea Vivoactive, Epix și Fenix 3, alături de alte produse noi din gama 2015. Însă, chiar dacă toate au aspect de ceas, cele trei modele nu sunt la fel de „smart”, dotările și funcțiile particulare conducând la prețuri diferite.

Vivoactive este cel mai ieftin, fiind prezentat drept un smartwatch GPS ultra-subțire. Ceasul are o grosime de 8 mm, dimensiunile 43,8 x 38,5 mm și o greutate de 38 grame. Ecranul de 1,3 inch (28,6 x 20,7 mm) este color și are o rezoluție de 205 x 148 pixeli, fiind lizibil în lumina soarelui. Acumulatorul asigură o autonomie de până la 3 săptămâni în modul ceas/monitorizare și până la 10 ore cu GPS-ul activat. Vivoactive este subacvatic (5 ATM) și permite monitorizarea activităților fizice precum înotul, alergarea și golful. Ceasul are incluse aplicații și se poate conecta la smartphone pentru a primi notificări.
Actualizare: Garmin Vivoactive poate fi cumpărat la un preț aproximativ de 920 lei.

Vivoactive
Garmin Vivoactive

Fenix 3 este promovat drept un ceas cu GPS „fără compromisuri”, fiind destinat pasionaților de aventură și celor care doresc un ceas care să reziste la cele mai grele încercări. Fenix 3 are brățară de inox și o versiune protejată cu sticlă de safir, la fel ca și Apple Watch. Ecranul color are o diagonală de 1,2 inch (31 mm) și o rezoluție de 218 x 218 pixeli, de asemenea lizibil în lumină directă. Bateria de 300 mAh asigură până la 20 de ore cu GPS-ul activat și până la 6 săptămâni de autonomie în modul ceas. Fenix 3 este dotat cu antenă EXO pentru GPS și GLONASS, barometru, altimetru, busolă digitală și Bluetooth pentru a primi notificări de la smartphone.

Garmin Epix
Garmin Epix

Epix este o mică hartă color sub formă de ceas, ecranul de 1,4 inch (35.6 mm) și memoria de 8GB asigurând stocarea și vizualizarea hărților în orice condiții. Ceasul este dotat cu GPS/GLONASS, barometru, altimetru și acumulator care asigură până la 24 de ore de funcționare ca GPS și până la 16 săptămâni în modul ceas. Desigur, Epix este subacvatic (5 ATM), are sticlă minerală și suprafețe rezistente la condiții vitrege.

Prețurile pentru Europa ale celor trei modele sunt: Vivoactive – 249 Euro (cca. 1100 lei), Fenix 3 – 499 Euro (aproximativ 2200 lei) și Epix – 590 Euro (cca. 2650 lei cu hărțile TOPO Europa), valori apropiate de cele ale produselor Garmin deja comercializate la noi.
Garmin vívoactive™: GPS Smartwatch for the Active Lifestyle

Garmin fēnix3: Rise Above Your Limits

Sursă: Garmin