Windows 10 gratuit, descarcă acum versiunea de test

Windows 10
Windows 10 este gratuit, trebuie doar să îl testezi

Windows 10 este gratuit pentru cei care au deja Windows 7 și Windows 8.1, dar și pentru cei care mai folosesc încă Windows XP sau Vista și sunt dispuși să încerce versiunea de test înainte de lansarea oficială. Cu alte cuvinte, tot ce trebuie să faci pentru a obține Windows 10 gratuit este să descarci acum versiunea Windows 10 Insider Preview.

Windows 10 este noul sistem de operare Microsoft, disponibil atât pentru desktop, cât și pe smartphone, tabletă și Xbox. Dacă Windows 10 pentru desktop debutează pe 29 iulie, versiunea pentru smartphone mai are nevoie de ceva îmbunătățiri, putând fi testată în continuare pe mai multe smartphone-uri Lumia.

De la anunțul oficial cu privire la lansarea Windows 10, Microsoft a făcut mai multe precizări cu privire la modalitățile în care utilizatorii actuali vor putea face trecerea la noul sistem. Astfel, cei care dețin o licență Windows 7 sau Windows 8.1, indiferent dacă calculatorul a venit preinstalat cu sistemul de operare sau licența a fost achiziționată separat, vor primi în mod gratuit Windows 10.

Cei care nu dețin o licență, pot obține Windows 10 gratuit prin înscrierea în programul Windows Insider, descărcarea ultimei versiuni Windows 10 Insider Preview, instalarea și conectarea cu ajutorul contului Microsoft folosit la înregistrarea în Insider. Astfel, oricine testează acum Windows 10 primește versiunea finală și actualizările ulterioare în mod gratuit.

De asemenea, va putea descărca Windows 10 gratuit în format iso, gata de inscripționare pe un DVD sau un stick USB pentru reinstalarea pe același calculator. Trebuie menționat, așa cum precizează și Microsoft în pagina „Înainte să instalați”, că Windows 10 Insider Preview este o versiune preliminară, instalarea ei putând conduce la „defecțiuni neașteptate ale PC-ului” care ar putea „deteriora sau chiar șterge fișierele”, iar unele din aplicațiile instalate ar putea să nu funcționeze.

În cazul în care aveți o instalare Windows 7 sau 8.1 fără licență, trecerea la Windows 10 va fi posibilă, dar pe ecran va apărea afișat un mesaj de avertizare. Microsoft aduce noul sistem în două versiuni pentru utilizatorii care folosesc un desktop, sisteme 2-1 sau tablete: Windows 10 Home și Windows 10 Pro, totodată susținând că vor fi și oferte atractive pentru cei care au dispozitive mai vechi cu Windows fără licență. Actualizare: Prețurile Windows 10 în România

Windows 10 are aceleași cerințe de sistem ca și Windows 8.1, putând fi instalat pe calculatoare cu procesor la 1 GHz sau mai rapid, minim 1GB memorie RAM și 16GB spațiu liber pe hard disk (2GB RAM și 20 GB pe hard pentru 64 de biți).
Surse: Microsoft, Microsoft