Windows 10 Mobile – actualizarea oficială a sosit

Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile a sosit! După mai mult de un an de teste

Microsoft a anunțat actualizarea oficială Windows 10 Mobile pentru „telefoanele inteligente acceptate pe care se execută Windows 8.1”. Procedura de upgrade implică din nou câțiva pași și, așa cum sugerează textul Microsoft, W10M este disponibil momentan doar pentru anumite smartphone-uri care au venit preinstalate cu WP8. În plus, Windows 10 Mobile nu este chiar definitivat, Microsoft străduindu-se să rezolve diverse probleme săptămânal.

Lista inițială a telefoanelor care primesc actualizarea Windows 10 Mobile este următoarea:

Telefoane și dispozitive ce pot face upgrade la Windows 10: Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, MCJ Madosma Q501.

În mențiunile cu litere mici, Microsoft susține că „Disponibilitatea upgrade-ului la Windows 10 Mobile pentru dispozitivele cu Windows Phone 8.1 poate varia în funcție de OEM, de operatorul de telefonie mobilă, de limitările hardware și de alți factori.

Actualizarea este gratuită, necesită un spațiu de descărcare de cel puțin 1,4 GB, o conexiune Wi-Fi la Internet și instalarea aplicației UpdateAdvisor. După instalare, deschideți aplicația și apăsați butonul „înainte”, ignorați mesajul „Upgrade indisponibil”, bifați „Activați upgrade-ul Windows 10” și apăsați pe „înainte”.

W10M
UpdateAdvisor și actualizarea la Windows 10 Mobile

După ce verifică disponibilitatea actualizării, aplicația afișează mesajul „Gata de upgrade”. Închideți aplicația și deschideți Setări – Actualizare telefon, care ar trebui să caute deja și să afișeze în final mesajul „O actualizare este gata de descărcare Windows 10 a sosit!”. În timpul descărcării, este recomandat să conectați smartphone-ul la încărcător pentru a evita blocarea la 0%. Din acest moment, telefonul ar trebui să descarce și apoi să vă solicite acordul pentru instalare. În cazul în care apar erori la instalare, puteți folosi Windows Device Recovery Tool, modalitatea fiind explicată de Microsoft pe pagina Cum pot să recuperez/resetez/restaurez software-ul telefonului?

Cei care au testat Windows 10 Mobile în cadrul programului Windows Insider știu deja că sistemul de operare este încă în faza de proiect în lucru și Microsoft mai are destule de remediat. Conform noii filosofii Microsoft „Windows ca un serviciu”, W10M va fi permanent în acest stadiu, primind „îmbunătățiri” și „actualizări” ori de câte ori este nevoie. În concluzie, actualizarea W10M de acum este cea mai bună, până când o să apară următoarea.
Sursă: Microsoft