Project LiveWire – prima motocicletă electrică Harley-Davidson

Project LiveWire Harley-Davidson
Project LiveWire Harley-Davidson

Legendarul producător american Harley-Davidson a dezvăluit prima sa motocicletă electrică: Project LiveWire. Deși modelul a trecut de faza de concept și este deja o motocicletă electrică funcțională, Harley nu va comercializa încă LiveWire. În schimb, compania americană urmărește să testeze interesul pentru o astfel de motocicletă și să obțină cât mai multe date despre ceea ce își doresc clienții săi fideli de la un model electric.

Începând de acum și până la sfârșitul anului, LiveWire va fi prezentată în peste 30 de reprezentanțe Harley-Davidson aflate de-a lungul Route 66, clienții având posibilitatea să o testeze. Din 2015 motocicleta electrică va fi prezentată și în Europa.

Deși unii fani ai companiei s-au arătat nemulțumiți de proiectul LiveWire, Harley susține că motocicleta are o accelerație care „rupe pneurile” și un sunet nou „ce nu poate fi ratat”. Cei care au testat deja LiveWire susțin că sunetul se aseamănă cu cel al unui avion care decolează, senzația fiind creată de sunetul motorului electric care reverberează prin întreaga caroserie amplificându-l.

În privința specificațiilor tehnice, LiveWire are un motor de 74CP, cuplu motor 70 NM, capabil să atingă o viteză maximă de 148km/h și să accelereze de la 0 la 100km/h în mai puțin de 4 secunde. Autonomia de 85 de km este asigurată de o baterie Li-ion care se încarcă în 3,5 ore la 220V, dar Harley nu a dat mai multe amănunte despre detaliile de construcție. Reprezentații companiei susțin că LiveWire este un proiect în dezvoltare, iar specificațiile finale ar putea fi modificate în funcție de opiniile celor care vor testa modelul.

La final, un prim clip de prezentare pentru LiveWire și turneul de promovare.


Surse: Project LiveWire, Wired, PR Newswire