Știri pe scurt 06.12.2013 Airbag pentru smartphone, Motociclete electrice, Backup Gmail


Inginerii de la Honda s-au gândit că cea mai bună metodă de a proteja un smartphone este o carcasă cu airbag-uri. Smartphone Case N include un număr de șase airbag-uri care sunt controlate de un senzor de accelerație și pot fi umflate în doar 0,2 secunde. Nu este cea mai practică soluție și, cel mai probabil, nu va fi lansată vreodată comercial, dar miniaturizarea tehnologiei airbag-urilor ar putea fi utilă în alte domenii. Is Honda working on airbags for smartphones?

Voxan WATTMAN
Voxan WATTMAN

Compania franceză Voxan susține că WATTMAN este cea mai puternică motocicletă electrică din lume. Modelul, prezentat în premieră la salonul de la Paris pe 2 decembrie, este dotat cu un motor electric ce dezvoltă 200CP și un cuplu de 200 Nm. WATTMAN accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde, de la 0 la 160 km/h în 5,9 secunde și atinge viteza maximă de 170 km/h. Bateria asigură o autonomie de 180 km și poate fi reîncărcată în 30 de minute. Pentru moment, Voxan nu a anunțat date despre disponibilitate și preț.

Un model similar, Saietta R este comercializat de compania britanică Agility la prețul de 16700 Euro, fără taxe. Motorul cu care este echipată Saietta R dezvoltă doar 96,5 CP și are cuplu maxim de 127 Nm. Constructorul susține că este primul model de serie cu caroserie realizată asemeni unui bolid de Formula 1, iar Saietta R înglobează mai multe tehnologii revoluționare pentru sistemul de frânare, suspensii și control.

Agility Saietta R
Agility Saietta R

Google a anunțat ieri o nouă opțiune pentru serviciul de poștă electronică Gmail. Utilizatorii pot face o copie de rezervă (backup) pentru toate mesajele primite sau trimise descărcându-le în calculatorul personal. Alături de Gmail, se pot salva și datele din Google Calendar, accesând link-ul Takeout Gmail & Calendar. Noul serviciul se adaugă celor existente deja în Google Takeout, prin care utilizatorii pot descărca datele din contul de Youtube, Picasa sau Drive. Download a copy of your Gmail and Google Calendar data

Takeout Gmail
Salvarea datelor din Gmail și Calendar

updated