Harmonized H20 – Prima loţiune solară potabilă?

Harmonized water
Prima loţiune solară potabilă?

Compania americană Osmosis Skincare susține că a obținut „prima loțiune solară potabilă”, comercializată sub denumirea Harmonized H20 sau UV Protection, iar o mare parte a presei s-a grăbit să o prezinte drept soluția ideală pentru a ne feri de razele ultraviolete.

Conform producătorului, Harmonized conține molecule de apă cărora le-a fost „imprimată” o frecvență care le face să „vibreze la suprafața pielii” și să „blocheze 97% din radiațiile solare dăunătoare” pentru epidermă.

Știrea publicată de agenția de presă Mediafax susține că „producătorul recomandă ingerarea a 2 mililitri de loţiune, o dată la patru ore, de preferat amestecată cu 60 de mililitri de apă, cu o oră înainte de expunerea la soare.” Loțiunea ar fi disponibilă în două variante: non-bronzantă și bronzantă, iar ultima „permite utilizatorilor să se bronzeze fiind protejaţi în acelaşi timp de razele solare”.

O astfel de loțiune pare magică și chiar este, pentru că afirmațiile producătorului țin doar de domeniul fantasticului și nu există nicio dovadă științifică care să le susțină. Nici nu trebuie să ai prea multe cunoștințe de anatomie și chimie ca să îți dai seama că 2 mililitri de „loțiune” nu pot ajunge din stomac în epidermă într-o oră sau să ofere protecție protecție pentru tot corpul timp de patru ore.

În ceea ce privește posibilitatea de a „imprima” apa cu o anumită „frecvență”, deși este promovată într-o mulțime de așa zise „remedii” naturiste, nu a fost obținută nicio dovadă științifică a unui astfel de procedeu. De altfel, produsul oferit de compania Osmosis nu a fost supus niciunui test și nu a fost aprobat de către autoritățile de reglementare americane.

În concluzie, „prima loțiune solară potabilă” nu a fost încă inventată, iar folosirea produsului comercializat cu aceste presupuse beneficii ar putea avea efecte negative pentru utilizatori.

Surse: Harmonized Water, PRO TV, Mediafax, Descoperă, The Guardian, The Telegraph