Marile Lacuri din SUA și Lacul Baikal din Rusia au fost acoperite de gheață, astronautul Koichi Wakata a mai trimis câteva imagini de la bordul ISS, Agenția Spațială Europeană ne invită să vizităm roiul de stele Messier 7, iar fotografiile realizate la microscop dezvăluie cum se formează un fulg de zăpadă. Toate acestea, și multe altele, în imaginile săptămânii.
Marile Lacuri au fost acoperite de gheață în proporție de 88%, nivel care nu a mai fost observat din 1994. Începând din 1973, acoperirea maximă cu gheață are o medie de 50% și a depășit 80% doar de cinci ori în 40 de ani.

Lacul Baikal pare și el acoperit de gheață în fotografia realizată de Koichi Wakata, care a mai postat pe Twitter și alte imagini interesante.
Arderea gazelor a căror exploatare comercială nu este rentabilă este o practică comună în industria extractivă. În baza datelor culese de sateliți, se estimează că aproximativ 1% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră se datorează acestei practici. În imagine, surprinsă de un astronaut în data de 23 septembrie 2013, se pot observa flăcările asociate câmpurilor petroliere din regiunea Zubair, Irak.
În data de 28 ianuarie 2014, observatorul solar IRIS a surprins cea mai mare erupție de la lansarea sa în vara anului trecut.
Agenția Spațială Europeană a realizat două animații prezentând o călătorie virtuală din centrul Căii Lactee până la roiul de stele Messier 7, vizibil cu ochiul liber în constelația Scorpionul.
Detaliile roiului de stele Messier 7 (NGC 6475) au fost surprinse de observatorul La Silla din Chile.
Kappa Cassiopeiae (HD 2905) este o stea supergigantă care se deplasează cu o viteză de 1100 km/s față de stelele învecinate, provocând o undă de șoc. În imaginea surprinsă de telescopul spațial Spitzer, unda de șoc apare colorată în roșu.
Fotograful Shawn Reeder a realizat peste 150000 de poze din care a selectat 8640 pentru clipul „Magical New Zealand” prezentând peisajele deosebite din Noua Zeelandă.
Parcul Național Arches National Park din Utah (SUA) este o zonă superbă, așa cum se poate vedea și în clipul produs de fotograful Joel Schat.
Cu ajutorul fotografilor realizate la microscop, fotograful rus Vyacheslav Ivanov ne dezvăluie cum se formează un fulg de nea
iar Shawn Knol ne prezintă topirea cristalelor de gheață cu ajutorul acestei secvențe de fotografii