Nokia 8 Sirocco e pe drumul cel bun

Nokia 8 Sirocco
Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco este noul smartphone de top lansat de HMD Global, compania finlandeză părând a fi pe drumul cel bun al revenirii printre producătorii importanți de telefoane mobile. Nokia 8 Sirocco are un procesor puternic, camere cu optică ZEISS și Android One 8.0 Oreo. Prețul este însă puțin peste valoarea specificațiilor și Sirocco se vede nevoit să apeleze la amintirile clienților fideli Nokia.

Specificațiile principale ale telefonului sunt: chipset Qualcomm Snapdragon 835, cu procesor Octa-Ccore (4 x 2,36 GHz Kryo + 4 x 1,9 GHz Kryo) și GPU Adreno 540, 6 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare, ecran curbat pOLED de 5,5 inchi (13,97 cm) la rezoluție QHD (2560×1440 pixeli) și o baterie de 3260 mAh. Toate aceste specificații fac din Nokia 8 Sirocco un smartphone foarte performant, iar Android One 8.0 Oreo ar trebui să asigure experiență impecabilă de utilizare.

În partea din spate, telefonul are două camere cu optică ZEISS: cea principală are un senzor de 12 MP cu unghi larg, iar cea secundară are un senzor de 13 MP cu zoom optic x2. Practic, prima este folosită pentru fotografierea obiectelor apropiate și în condiții de iluminare scăzută, iar cea de-a doua este utilizată pentru obiectele aflate la distanță. Cum camerele frontale Bothie de la Nokia 8 nu prea au avut succes, Sirocco are doar o cameră pentru autoportrete și apeluri video. Aceasta are senzor de 5 MP și funcția de bliț asigurată de ecran.

Telefonul are conectivitate 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, Bluetooth 5.0, conector USB de tip C și senzor de amprentă amplasat în partea din spate, sub camerele foto. Nu are însă conector audio de 3,5mm, bateria nu poate fi înlocuită, iar carcasa nu este disponibilă în mai multe culori. Însă, vestea cea mai puțin entuziasmantă este legată de preț. Nokia 8 Sirocco costă 749 Euro, adică cel puțin 3500 lei în România. Noul model este performant, are un design plăcut și o calitate bună, dar prețul îl recomandă mai degrabă fanilor Nokia care își amintesc probabil de Nokia 8800 Sirocco lansat în 2006.

Sursă: Nokia