Huawei Watch costă cât Apple Watch

Huawei Watch pret
Cele trei versiuni Huawei Watch

Huawei Watch a reușit să facă o impresie bună la lansare prin îmbinarea dintre designul clasic, materialele de calitate și tehnologiile de ultimă generație. Costul Huawei Watch a rămas însă un mister, iar acum avem primele date despre prețul ceasului Huawei. Deși costă cât cel mai ieftin model Apple, Huawei Watch este destul de scump în comparație cu alte smartwatch-uri cu Android Wear.

Cel mai accesibil ceas Huawei va costa aproximativ 400 Euro (cca. 1700 – 1800 lei), un preț similar cu cel mai ieftin Apple Watch Sport. Dar Samsung Gear S este deja disponibil pentru aceeași sumă și are în plus conectivitate 3G. Însă, înainte de a considera ceasul Huawei un eșec previzibil, să vedem ce are de oferit și să așteptăm prețul oficial pentru Europa.
Actualizare (02.09.2015) Prețul Huawei Watch în Europa variază între 399 Euro pentru Huawei Watch Classic și 999 Euro pentru Huawei Watch Gold. Datele vor fi completate cu prețul Huawei Watch în România.
Actualizare (10.11.2015) Huawei Watch poate fi cumpărat la un preț de cca. 2100 lei.

Huawei Watch are un diametru de 42 mm, 11,3 mm grosime și un ecran AMOLED de 1,4 inch (~36mm) la rezoluție 400 x 400 pixeli (286ppi). Carcasa este realizată din inox forjat la rece, iar Huawei susține că este cu 40% mai dur și rezistent la zgâriere. Ecranul este protejat cu sticlă de safir, Huawei Watch fiind primul ceas cu Android Wear care are o asemenea dotare. Împreună, ecranul AMOLED și sticla de safir, ar trebui să ofere atât vizibilitate foarte bună, cât și rezistență la utilizare.

În privința „inteligenței”, ceasul Huawei este dotat cu un SoC Qualcomm APQ8026 ce include un procesor Quad-Core Cortex A7 tactat la 1,2GHz și GPU Adreno 305, același model folosit de Samsung la Gear Live. Ceasul are 512 MB memorie RAM și 4 GB spațiu de stocare, iar bateria este de 300 mAh. Conectarea la smartphone (cu Android 4.3 sau ulterior) se realizează prin Bluetooth 4.1, ceasul permițând afișarea și interacțiunea cu notificările, inclusiv prin comenzi vocale.

Independent de smartphone, Huawei Watch este dotat cu senzor de monitorizarea a ritmului cardiac, senzor de mișcare pe șase axe și barometru. Prin intermediul acestora, utilizatorul își poate monitoriza activitatea fizică efectuată și estima caloriile consumate. Huawei oferă mai multe de 40 de interfețe pentru ceas, iar carcasa este disponibilă în trei culori: negru, argintiu și auriu.

În concluzie, Huawei Watch nu este un smartwatch ieftin, ci un model de calitate, cu un design ce amintește de ceasurile clasice și un ecran deosebit. Huawei pare să îl fi conceput drept un companion perfect pentru Ascend Mate 7 4G, dar succesul acestei strategii rămâne să fie demonstrat.
Huawei Watch: The timeless design story

Huawei Watch: Your Ultimate Companion to Make It Possible

Surse: Huawei, TechnoBuffalo