În săptămâna care a trecut am aflat despre descoperirea unui nou dinozaur cu coarne și despre răspândirea păianjenilor care mănâncă pești pe întreg globul. Mai multe imagini cu speciile observate în natură sunt prezentate în clipul următor.
De la descoperirea din 1969, fresca pre-hispanică cunoscută sub numele „Los bebedores” (Băutorii) nu a fost accesibilă publicului. După un deceniu de restaurări, Institutul Național de Antropologie și Istorie (INAH) din Mexic a dezvăluit-o. Fresca este situată în „Piața altarelor” din Cholula, măsoară 60m în lungime și 2,5 înălțime, a fost realizată în anul 200 d. Hr. și înfățișează 164 de personaje care consumă băuturi alcoolice.
NOAA a început „săptămâna broaștelor țestoase” pe 16 iunie publicând o serie de imagini și date despre speciile existente în apele SUA. Printre imagini și următoarea țestoasă imensă din specia Dermochelys coriacea, cunoscută drept „leatherback sea turtle”. Alte imagini și date interesante pe pagina NOAA Sea Turtle Week 2014.
Febra Dengue este cunoscută și sub numele „febra oaselor rupte” datorită durerilor intense, fiind cauzată de infecția cu un virus transmis de țânțari în regiunile tropicale. Cercetătorii Howard Hughes Medical Institute l-au studiat și au creat această imagine 3D care prezintă virusului febrei Dengue cu o dimensiune de 50nm.
Ciclonul tropical Nanauk ar fi trebuit să aducă ploaie în Oman, în schimb a adus o furtună de nisip vizibilă din spațiu, surprinsă în 15 iunie de satelitul NASA Aqua și instrumentul MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer). Imaginea originală, fără adnotări, este disponibilă pe pagina NASA.
Același satelit a surprins și imaginea următoare, norii urmărind direcția vântului în dimineața zilei de 5 iunie 2014.
În SUA pare să fi început sezonul tornadelor, iar în apropierea orașului Pilger din Nebraska au fost observate două astfel de fenomene meteorologice extreme la distanță de aproximativ 1,5 km.
Pentru a sărbători a cincea aniversare a misiunii Lunar Reconnaissance Orbiter, NASA a organizat un concurs denumit „The Moon As Art”, reunind cele mai interesante și estetice imagini cu Luna.
International Earth and Sky Photo Contest și-a desemnat câștigătorii, prezentați în clipul următor alături de alte fotografii memorabile.
Stelele răsar deasupra Observatorului ESO La Silla, aflat la marginea deșertului Atacama din Chile, la o altitudine de 2400m. Clip înregistrat la rezoluție 4K în timpul ESO Ultra HD Expedition.
La final, un clip ce prezintă restrângerea calotei polare.