OnePlus 2 – din nou, cel mai mic preț pentru un smartphone performant

OnePlus 2
OnePlus 2 oferă mai multe opțiuni de carcasă

După ceva mai mult de un an de la primul model, cel mai ieftin smartphone de top la lansare, compania chineză aduce OnePlus 2: o versiune îmbunătățită, la un preț ceva mai mare, dar tot mai mic decât al competitorilor. Cum OnePlus One a fost disponibil în România în cantități limitate și la un preț ceva mai mare decât cel anunțat, rămâne de văzut dacă OnePlus Two se va ridica la nivelul promisiunilor.

Adoptând și chiar perfecționând strategia Apple, OnePlus 2 vine în doar două configurații diferite din punct de vedere al specificațiilor. Astfel, smartphone-ul poate fi cumpărat în versiunea cu 4 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare, ori cu 3GB memorie RAM și 16 GB memorie internă. În rest, dotările sunt comune: chipset Qualcomm Snapdragon 810 cu procesor Octa-core 1,8 GHz și GPU Adreno 430, ecran de 5,5 inch (~14cm, rezoluție Full HD, 401 ppi) și un acumulator de 3300 mAh.

Dacă Snapdragon 810, folosit la LG G Flex2 și HTC One M9, a părut să aibă niște probleme cu supra-încălzirea, OnePlus 2 include un nou model creat de Qualcomm, denumit Snapdragon 810 v2.1 și prezentat drept „cooler than ever”. Din primele teste, OnePlus 2 nu pare să aibă astfel de probleme, dar smartphone-ul va fi cu adevărat pus la încercare odată ce va ajunge în mâinile utilizatorilor.

Specificațiile aparente ale camerei foto au rămas 13MP și șase lentile, dar senzorul este nou și promite performanțe mai bune în condiții de iluminare scăzută. Camera principală are stabilizare optică a imaginii, focalizare asistată de Laser, bliț cu două LED-uri și poate filma la rezoluție 4K sau 720p/120fps. Camera frontală este de 5MP.

OnePlus 2 este un telefon Dual-SIM (două cartele Nano SIM) compatibil cu rețelele 4G și 3G, are conectivitate Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, GPS și GLONASS. Smartphone-ul vine cu o versiune personalizată de Android 5.1 denumită OxygenOS. OnePlus 2 renunță la conectorul Micro-USB, optând pentru noul USB tip C.

Prețul oficial OnePlus 2 în Europa este de 339 Euro pentru versiunea 16 GB memorie internă /3 GB RAM și de 399 Euro pentru versiunea 64 GB / 4 GB RAM. În România, cel puțin la început, prețul OnePlus 2 ar putea să fie ceva mai mare, probabil peste 1800 lei pentru cel mai ieftin model și peste 2200 lei pentru versiunea mai performantă.

Între timp, OnePlus One are un preț redus substanțial, iPhone 6 pornește de la cca. 2900 lei, iar Galaxy S6 apare în promoții la aproximativ 2800 lei. OnePlus 2 va fi disponibil din 11 august în versiunea mai performantă, modelul de 16GB urmând să apară mai târziu. Articolul va fi actualizat cu prețurile reale din România.
Nou: OnePlus 2 este disponibil în România în versiunile Oneplus Two 16GB și 64GB sau Oneplus Two Dual-Sim 64GB.

Sursă: OnePlus